Siirry sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstin kokoa
  • Suurenna tekstin kokoa
Sivukartta
 
 

Vehmaan Verso

Egologinen yritysalue

Vehmaalle on perustettu kestävän kehityksen arvoja kunnioittava yritysalue. Se nimettiin yleisölle järjestetyn nimikilpailun jälkeen Vehmaan Versoksi. Tällä sivulla tutustut alueen ainutlaatuisiin ominaispiirteisiin tarkemmin. Jos kaipaat lisätietoja, ota meihin yhteyttä!

Kestävän kehityksen yritysalue

Vehmaan uusi yritysalue on ainoa laatuaan Suomessa. Alueen merkittävin toimija ja Vehmaan kunnan ohella sen toinen pääomistaja on Gasum Oy, joka tuottaa biokaasua Vehmaan biokaasulaitoksella biohajoavista raaka-ainesta. Tämä ekologinen energiamuoto, yhdessä alueen muiden menestystekijöiden kanssa, luo tulevaisuudessa monia mahdollisuuksia yritysten kasvulle ja kehitykselle. Vehmaan kunta on ympäristöarvoja kunnioittavan yrittäjän valinta.

Kaasua, sähköä ja lämpöä

Biokaasu on uusiutuva ja Suomessakin nopeasti yleistyvä energianlähde, jota voidaan käyttää hyväksi mm. puhtaammassa liikenteessä, lämmön ja sähkön tuotannossa. Gasum Oy:n tuottaman biokaasun ansiosta uuden yritysalueen yritysten energiahuolto voidaan järjestää kokonaisuudessaan tehokkaasti ja tavallista alhaisemmilla kustannuksilla: alueen yrityksille tarjoutuu mahdollisuus saada käyttöönsä ekologista energiaa, jonka hinta pysyy vakaana.

Mahdollisuuksia monille aloille

Vehmaan uusi yritysalue sopii loistavasti monen eri alan yrityksille. Gasumin biokaasusta jalostetaan sähköä ja lämpöä, joita tulevaisuudessa voivat käyttää hyväkseen niin pienet kuin suuret toimijat.

Biokaasun tuotanto kehittyy ja kasvaa jatkuvasti. Kaasun raaka-aineena voidaan käyttää mm. lantaa, märkälietettä sekä elintarviketeollisuuden sivuvirtoja. Biokaasun lisäksi syntyviä kierrätysravinteita voivat hyödyntää esimerkiksi lannoite- ja metsäteollisuuden yritykset. Eri toimialojen yritykset voivatkin toimia Vehmaalla tiiviissä yhteistyössä Gasumin kanssa.

Biokaasun tuotannossa sivutuotteena syntyvä hiilidioksidi on lisäksi arvokas resurssi puutarha-alan yrityksille.

Ekotehokkuutta ja hyvät yhteydet

Yhteensä 35 hehtaarin kokoinen yritysalue sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä, logistisesti erinomaisella paikalla. Ajomatka Turkuun kestää puoli tuntia ja Uuteenkaupunkiin noin 20 minuuttia. Alueen itälaidalla kulkeva rautatie mahdollistaa tehokkaan logistiikan raskasta kuljetuskapasiteettia tarvitseville yrityksille.

Yritysalueen rakentaminen käynnistyy vuoden 2012 aikana, ja sen rakennuskanta sekä kunnallistekniikka tullaan toteuttamaan ekotehokkaan rakennustavan mukaisesti. Tonttialueen maapohja on kalliota, mikä varmistaa rakennuksille vankat perustukset pitkälle tulevaisuuteen.  Myös työvoiman saanti on Vehmaan alueella turvattu.

 

Yhteystiedot

Riitta Vanhatalo
toimistosihteeri
puh. 044 739 3708

Ari Koskinen
kunnanjohtaja
puh. 050 386 6142