Kirjasto

Omatoimiaika käytössä 1.7. alkaen.

Aukioloajat:

Maanantai  7 – 19
Omatoimiaika 7 – 12
Henkilökunta paikalla 12 – 19

Tiistai 7 – 12
Omatoimiaika 7 – 12

Keskiviikko 7 – 19
Omatoimiaika 7 – 12
Henkilökunta paikalla 12 – 19

Torstai 7 – 19
Omatoimiaika 7 – 12
Henkilökunta paikalla 12 – 19

Perjantai 7 – 19
Omatoimiaika 7 – 12
Henkilökunta paikalla 12 – 19

Lauantai 7 – 18
Omatoimiaika 7 – 18

Sunnuntai 7 – 18
Omatoimiaika 7 – 18

Aattopäivinä 7 – 16, henkilökunta paikalla 12 – 16

(Kirjaston ollessa suljettuna lainatut kirjat voi jättää palautusluukkuun)

Tietokoneiden ajanvaraus ->

Aineistotietokanta

Eloisa kirjasto maaseudun rauhassa

Vehmaan pääkirjasto sijaitsee kunnan keskustassa, Vinkkilän sydämessä. Kirjaston palveluihin kuuluvat niin laajat kirjallisuuskokoelmat, toimivat nettiyhteydet kuin kulttuurin ja taiteen tukeminen.

Tietoa ja taitoa

Kirjaston kokoelmia – niin kotimaista kaunokirjallisuutta, käännöskirjallisuutta kuin tietokirjallisuuttakin – kartutetaan asiakkaiden toiveita kuunnellen. Maaseudulla kirjastojen rooli sivistys- ja osaamiskeskuksena korostuu, ja yhteistyö naapurikuntien kirjastojen kanssa on tärkeä voimavara.

Elämyksiä ja osallistumista

Maaseudun kirjasto on paljon enemmän kuin pelkkä kirjakokoelma – se on myös kunnan taiteen ja kulttuurin keskus. Vehmaa on kuuluisa lukuisista kuvataiteilijoistaan: täällä vaikuttaa Vikaisen taiteilijasuku, Jarkko Roth edustaa Suomen mitalitaiteen ja kuvanveiston huippua ja Outi Heiskasen Oheistaidekoti tuo oman värinsä Vehmaan kulttuurielämään.

Kuvataide on vahvasti esillä kirjaston tarjonnassa. Kirjaston tiloissa järjestetään kuukausittain vaihtuvia näyttelyitä. Ammattitaiteilijoiden lisäksi näyttelytila tarjoaa myös oman kylän harrastajataiteilijoille mahdollisuuden tuoda taitojaan kaiken kansan nähtäville.

Olemista ja yhteisöllisyyttä

Pienessä kirjastossa asiakkaat tulevat tutuiksi. Kirjasto ja koulu tekevät tiivistä yhteistyötä.  Myös nuoriso viihtyy Vehmaan kirjastossa. Haasteena on iäkkäämpien asiakkaiden kotipalvelu – miten viedä kirjasto- ja kulttuuripalvelut asiakkaan luo?

Facebook  Tutustu myös Facebook sivuihimme.