Siirry sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstin kokoa
  • Suurenna tekstin kokoa
Sivukartta
 
Harrastamisen Suomen malli
 

Harrastamisen Suomen malli on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama toimintamuoto. 

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia ja saada heidät voimaan paremmin. Hanke mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisan ja maksutoman harrastuksen, koulupäivän yhteydessä. Harrastustarjonta valitaan lasten ja nuorten toiveiden mukaan. Toimintamallia suunnitellan, rakennetaan ja toteutetaan yhdessä lapsen ja nuoren toiveita kuunnellen.  Lukuvuonna 2023-2024 toimintaa järjestetään 262 kunnan alueella perusopetuksen oppilaille.

Harrastamisen Suomen Mallin Kerhot Vehmaalla 

Vehmaa on mukana Harrastamisen Suomen Mallin hankkeessa,  lukuvuonna 2023-2024. Vehmaan kunta haluua mahdollistaa mahdollisimman monelle lapselle sekä nuorelle ilmaisen ja mieluisan harrastuksen.  Haluamme Vehmaan kuntana eritoten korostaa sitä, että harrastusten mukaan tuleminen ei vaadi minkään näköistä kilpailemista vaan tärkeintä on yhdessä tekeminen.

Vehmaalla järjestetään kaikille 1.-9. -luokkalaisille useita vapaaehtoisia harrastusryhmiä koululla ja sen lähiympäristössä.

Vehmaalla alkavat kerhot 04.09.2023 alkaen 

Ilmoittaumislinkit aukeavat alapuolelle  25.09.2023


ILMOITTAUTUMISET:  

https://link.webropolsurveys.com/S/8782CA4B273DE1E5

https://link.webropolsurveys.com/S/0DCCA31A3C2DE335


1-2 luokkalaiset:

- Iltapäiväkerhoon ilmoittautuneet saavat välipalansa kerhon aikana. 

-  Kerhot alkavat klo: 13.15 välitunnin päätyttyä.

Kokkikoulun alkeiskerho

Kerho kokoontuu maanantaisin kotitalousluokassa klo: 13.15-15

Kerhossa valmistetaan erilaisia nopeita välipaloja ja leivonnaisia, kerholaisten toiveita huomioiden. Tutustumme samalla erilaisiin keittiövälineisiin, raaka-aineisiin ja laitteisiin.

Ohjaajana koulunkäynninohjaaja Maria Virta

Askartelukerho

Kerho kokoontuu tiistaisin liikuntahallin aulassa klo: 13.15-14.45

Askartelukerho on tarkoitettu kaikille askartelusta kiinnostuneille lapsille. Opettelemme kerhossa mm. saksien käyttöä, erilaisten kuvioiden ja mallien leikkaamista sekä myös sitä oman idean luomista ja toteuttamista. Kerhossamme tehdään kortteja juhlapäivien mukaan, mm isänpäivä, syntymäpäivä, joulu, ystävänpäivä jne. Myös teemme teeman mukaisia  koristeita mm halloween, talvi, joulu jne. Teemme myös paljon paljon muita askarteluita.   Myös omia ideoita askarteluiden suhteen saa esittää.

Ohjaajana vapaa-aikaohjaaja Annina Salmela

Legokerho

Kerho kokoontuu tiistaisin koulun kirjastossa klo: 13.15-14.45

Legokerhossa rakennellaan vaikka mitä legoista, välillä vapaasti luovuus valloillaan ja välillä sovelluksen ja erilaisen ohjeiden avulla. Rakennelmat kuvataan ja tulostetaan ja näyttely liikuntahallin seinälle keväällä. Valmiit työt on viikon ajan nähtävillä koulun aulan vitriinissä.

Ohjaajana koulunkäynninohjaaja Sanna Aaltonen

Temppurata ja Parkourkerho

Kerho kokoontuu keskiviikkoisin liikuntahallissa klo: 13.15-14.4

Kerho aloitetaan temppuradalla ja siitä sitten lähtee etenemään niin että parilliset viikot on temppurata kerho ja parittomat parkour kerho.

Temppurata kerhossa pidämme yhdessä kivaa ja vietämme kivan kerhon liikkuen ja omia taitoja hioen. Paljon liikkumista ja uusien taitojen opettelua, motoriikka harjoitteita ja oman kehon hallintaa. Mukaan et tarvitse kun iloisen mielen, liikuntavaatteet ja juomapullon.

Parkour kerhossa harjoittelemme parkourin alkeita ja opettelemme parkourin tekniikkaa ja harjoitteita. Tässä kerhossa parkourtekniikoita opetellaan ennen kaikkea oman liikkumisen kautta. Jokainen pääsee liikkumaan ja kehittymään omalla tasollaan. Kerhossa opitaan motorisia perustaitoja kuten hyppäämistä, kiipeämistä ja tasapainoilua. Katsomme parkour harjoite videoita netistä jonka jälkeen lapset pääsee harjoittelemaan itse ratoja ja rakentamaan niitä yhdessä. Mukaan tarvitset liikuntavaatteet ja juomapullon. 

Ohjaajina  vapaa-aikaohjaaja Annina Salmela, sekä koulunkäynninohjaajat Maria Virta & Mikko Virta

Taidekerho 

Kerho kokoontuu torstaisin iltäpäiväkerhon edessä josta ohjaajan kanssa siirrytään kirjastoon yhdessä  13.15-14.45

Kerhossa tutustutaan kirjaston toimintamalleihin ja kirjaston tarjoamiiin kirjoihin, yhdessä tutkien ja lukien. Kerhossa voi myös maalailla vesiväreillä  ja piirrellä oman mielikuvituksen mukaan. Kirjastossa pidetään myös välillä satutunteja kirjastohoitajien toimesta.  Kerho on rento, kiva yhteinen ajanviete yhdessä tutkien ja touhuten. 

Ohjaajana koulunkäynninohjaaja Mikko Virta 

Videopelikerho

Kerho kokoontuu torstaisin iltapäiväkerhon edessä 13.15-14.45

Kerhossa pelataan yhdesä videopelejä ikärajat huomioiden. Kerhon tarkoitus on ohjata ja neuvoa lasta uusissa  pelialustoissa ja pelimekanismeissa  joten pelaaminen on ohjattua ja hallittua. Kerhoon voi tulla pelaaja joka on ennenkin pelannut tai vasta aloittaja.  Kerhossa tutustutaan ja pelaillaan vanhojen ja uusien kavereiden kanssa ja mikä tärkeintä opetetaan sitä mikä harrastamisessa on se ykkös juttu, pidetään hauskaa.  

Kerho aloitetaan Mario Karttia pelaten, siitä siirrytään kiinnostusten mukaan muihin yhteispeleihin.

Ohjaajana kerhonohjaaja Erno Haapanala

Liikuntakerho

Kerho kokoontuu perjantaisin liikuntahallissa klo: 13.15-15

Kerhossa pelataan ja leikitään erilaisia liikunnallisia leikkejä sisällä sekä ulkona. Liikunta kerhon sisällössä huomioidaan lasten taidot sekä toiveet. Mukaan tarvitset vain liikuntavaatteet, juomapullon sekä reipasta mieltä.

Ohjaajana koulunkäynninohjaaja Maria Virta

3-6 luokkalaiset: 

Videopelikerho

Kerho kokoontuu maanantaisin koulun kirjaston edessä klo:15.00-16.00

Kerhossa pelataan videopelejä ohjaajan johdolla, ikärajat huomioon ottaen. Kerhon tarkoitus on oppia uusia pelimekanismeja ja pelailla yksin tai tiimeissä. Kerhoon voi tulla olit sitten aloittaja tai konkari , pääasia on yhteinen kiva tekeminen hallitussa pelimaailmassa. 

Kerho aloitetaan Mario Karttia pelaten, josta siirrytään kerholaisten kiinnostusten mukaan muihin yhteispeleihin.

Ohjaajana kerhonohjaaja Erno Haapanala

Askartelukerho

Kerho kokoontuu tiistaisin liikuntahallin aulassa klo: 15-16

Askartelukerho on tarkoitettu kaikille askartelusta kiinnostuneille lapsille. Kerhossa askartelemme kortteja niin kuin teemme myös teeman aiheisia koristeita mutta teemme myös kaikkea muuta.  Kokeilemme erilaisia materiaaleja ja askaretelemme niistä. Kerhossa askarrellaan, maalataan ja tehdään käsillä monenlaista. 

Ohjaajana vapaa-aikaohjaaja Annina Salmela

Salibandykerho

Kerho kokoontuu tiistaisin liikuntahallissa klo: 15-16

Kerho on tarkoitettu kaikille lajista kiinnostuneille.   Kerhossa harjoitellaan alkeita niin kuin myös pallon kuljetusta ja erilaisia harjoitteita. Pelataan ja opitaan erilaisia pelikuvioita niin kuin myös pelipeikkoja. Mukaan tarvitset sisäpelikengät, juomapullon ja liikuntavaatteet. 

Ohjaajana  kerhonohjaaja Erno Haapanala

Kokkikoulu

Kerho kokoontuu keskiviikkoisin kotitalousluokassa klo: 15-17

Kokkikerhossa kokkaillaan ohjaajan avustuksella, suolaista ja makeaa syötävää erilaisten aterioiden ja herkkujen muodossa. Kerhon tavoitteena on tutustuttaa lapset keittiössä työskentelyyn, erilaisiin raaka-ainesiin  ja ryhmätoimintaan. Lopuksi tietenkin kerhossa syödään sen päivän kokkaukset. 

Ohjaajana vapaa-aikaohjaaja Annina Salmela

 Kädentaidonkerho 3-4 luokkalaiset

Kerho kokoontuu torstaisin  koulun ruokalan edessä  klo: 13.15-15.00

Kädentaidonkerhossa suunnittelemme yhdessä mitä kaikkea kivaa voisimme tehdä. Esim. askartelua, käsitöitä/ ompelua, saippuan tai kynttilän valmistusta, kokeillaan erilaisia materiaaleja. Käytetään kankaita, paperia, savea, lankoja, helmiä ja erilaisia massoja. Tehdään pieniä kivoja töitä. Tarvitset vain iloisen mielen ja reippaan asenteen. 

Ohjaajana koulunkäynninohjaaja Kati Airola

 Yleiskerho

Kerho kokoontuu perjantaisin Nuorisotalolla klo: 15-16

Kerho on tarkoitettu 5-6 luokkalaisille. Annetaan mahdollisuus tämän kerhon kautta tulla tutustumaan nuorisotaloon ja vähän sen toimintaan. Nuoret saa pelailla lautapelejä, biljardia, dartsia, pingistä ja kuunnella musiikkia, eli toiminta on aika itsenäistä mutta valvottua. Välillä voimme kerhossa myös pitää ohjattuja toiminta tuokioita mutta lähinnä nuori saa vapaasti tutustua taloon ja sen mahdollisuuksiin. 

Ohjaajana Annina 

7-9 luokkalaiset: 

Videopelikerho

Kerho kokoontuu maanataisin Nuorisotalolla klo: 15-16

Kerhossa opetellaan erilaisia videopelejä tietenkin ikärajan puitteissa. Pelataan yksin ja tiimeissä. Kerhon tarkoitus on pitää yhteinen kiva hetki. 

Ohjaajina nuorisotyöntekijä Toni Koistinen, sekä kerhonohjaaja Eemil Isolauri

Lautapelikerho

Lautapelikerho kokoontuu tiistaisin klo:15-16 Nuorisotal.olla.. 

Kerhon tarkoituksena on syventyä yhdessä erilaisten lautapelien maailmaan ja viettää yhteistä aikaa samalla pelaillen. Lautapelien pelaamisessa on hauskanpidon ja yhdessäolon lisäksi myös kehitettävä vaikutus esim. loogisen päättelyn ja suunnitelmallisen työskentelyn tukemisessa. 

Ohjaajana Koulunuorisotyöntekijä Tytti Tamminen

Kuvataide

Kerho kokoontuu tiistaisin kuvaamataidon luokassa klo: 15-16

Kerhossa tutustutaan erilaisiin kuvan tekemisen tekniikoihin, metodeihin ja materiaaleihin. Haemme aiheita mm. kerholaisten omista kokemuksista,  havainnoista ja heille merkityksellisistä aihesisällöistä.

Kuvallisen ilmaisun tukena käytämme myös musiikkia, mielikuvamatkoja ja sanallista tarinankerrontaa. 

 Sarjakuvakerho

Kerho kokoontuu keskiviikkoisin monitoimiluokassa klo:15-16

-Kerho on tarkoitettu niille nuorille jotka tykkää vapaa-ajalla piirtää ja tehdä sarjakuvia. 

-Ensimmäisillä kerroilla suunnitellaan ja hahmotellaan omia sarjakuvia. (juoni, hahmot,paikka,tyyli, yms.)

- Jokainen saa halutessaan keksiä itselleen taitelijanimen.

- Viimeistään joulukuussa, kun työt ovat valmiita, niin niistä jokainen tekee oman sarjakuva lehden joihin suunnitellaan kansikuvat myös.

- Jos jollain on keksitty ja aloitettu sarjakuva, niin sitä saa myös kerhossa tehdä.

- Kerhon tarkoitus on kannustaa nuoria taitelijoita sarjakuvien maailmaan. 

- Kerhon vetäjällä on omakohtainen kokemus että vahingossa syntyneestä piirroksesta syntyy suosittu sarjakuva ( Rapu Rapulainen) 

- Valmiit sarjakuvat voitaisiin laittaa kirjaston seinälle luettavaksi. 

Ohjaajana Koulunkäynninohjaaja Mikko Virta

Leivontakoulu 

Kerho kokoontuu torstaisin kotitalousluokassa klo: 15-17

Yläkoululaisille suunnatussa kokkikerhossa opettelemme erilaisia ruuanlaiton ja leivonnan taitoja rennosti yhdessä touhuten. Kerhotoimintaan suunnitellessa otetaan huomioon toiveita ja huomioidaan lähestyvät teemapäivät.  Ilmottautuminen on aina pakollinen. 

Ohjaajana Koulunuorisotyöntekijä Tytti Tamminen

Leffakerho

Kokoontuu perjantaisin Nuorisotalolla klo: 15- 17.

Katsotaan elokuvaklassikoita ja uutuuksia, joita päätetään yhdessä. (Välillä toki ohjaajan vahvalla vaikutuksella) Ilmoittautuminen aina pakollinen, ei sisäänpääsyä ilman ennakkoilmoittautumista.

Ohjaajana Nuorisotyöntekijä Toni Koistinen

 

Yhteystiedot

VAPAA-AIKA JA NUORISOPALVELUT

Annina Salmela
harrastustoiminnan ohjaaja
puh. 044 787 8815