Ajankohtaista

Vehmaan luontopäiväkotiryhmän infotilaisuus 4.2. klo 18.30

Vehmaa kunta tiedottaa:

Vehmaalle suunnitellaan uutta luontopainotteista kotaryhmää päiväkodin yhteyteen, mikäli halukkaita perheitä löytyy riittävästi. Muualla toimivien ”kotaryhmien” kokemukset ovat olleet todella positiivisia.

Luontopäiväkotiryhmässä ulkoillaan paljon säästä riippumatta. Toiminnassa korostuvat erilaisten luonnonilmiöiden tutkiminen ja ihmettely.  Leikki, yhdessä tekeminen ja lasten ajatusten kuuleminen ohjaavat toimintaa. Lapsen arjessa kokemat ja havainnoimat ilmiöt ovat oppimisen lähtökohtana. Kekseliäisyys, kierrätys ja luonnon omien antimien hyödyntäminen oppimisessa ja leikkivälineinä ovat tärkeä osa kotaryhmän toimintaa.

Varhaiskasvatuksen painotus on lapsen positiivisen luontosuhteen kehittymisen tukeminen ja kestävään elämäntapaan ohjaaminen. Luonnossa lapsen osallisuus, pitkäkestoinen ja luova leikkiminen, monipuolinen liikkuminen ja ympäristön havainnointi sekä tutkiminen on tutkitusti lapsen kehitykselle suuri rikkaus.

Kotaryhmään osallistuminen ei vaadi vanhemmilta tai lapsilta kuin säänkestävät vaatteet (vaihtomahdollisuudella) ja positiivista asennetta. Käytännön asioista antaa Minna Leino lisätietoa ja toiminnasta kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa Mynämäen luontoryhmän toimintaan:

http://pksudenmarjat.blogspot.com/2016/07/

Mynämäen luontopäiväkodin lastentarhanopettaja Minna Leino pitää vanhemmille ja muille toiminnasta kiinnostuneille infotilaisuuden etänä torstaina 4.2 klo. 18.30.

Pääset mukaan linkistä, joka löytyy Vehmaan kunnan kotisivulta (etusivulta) otsikolla:
Vehmaan luontopäiväkotiryhmä (linkki avataan nettiselaimen avulla)

Tilaisuuden jälkeen kotisivulle lisätään linkki tilaisuudesta tehtyyn tallenteeseen.

Tervetuloa sankoin joukoin kuuntelemaan ja esittämään kysymyksiä!

1.2.2021

Vehmaan kunta