Varhaiskasvatuksen tiedote

Tiedoksi huoltajille ja henkilökunnalle

-Vehmaan varhaiskasvatus toimii toistaiseksi normaalisti. Kerhotoimintaa ei kuitenkaan järjestetä seuraavien kahden viikon aikana.

-Lukekaa Daisy-viestejä ja seuratkaa viikonvaihteen aikana uutisointia. Mikäli epidemia leviää viikonvaihteen aikana niin, että varhaiskasvatusta ei järjestetä, siitä ilmoitetaan Daisyssä. Muussa tapauksessa lapset voivat tulla maanantaina (16.3.) normaalisti päiväkotiin ja eskariin.
Tilannetta seurataan jatkuvasti.

-Lähiaikoihin suunnitellut vierailut ja retket perutaan, kuten musiikkisatu, Prinsessa Ruusunen 23.3.

-Toukokuun kevätretken ja vappujuhlien toteutumista arvioidaan myöhemmin uudelleen.

-Huomioikaa myös kotioloissa matkustelua ja vierailuja koskevat THL:n ja STM:n ohjeistukset. Yleisen suosituksen mukaan ulkomaan matkan jälkeen suositellaan kahden viikon kotikaranteenia. Toivomme, että tätä ohjeistusta noudatetaan myös Vehmaan varhaiskasvatuksessa.

-Mikäli mahdollisesti perheessä on altistumista koronavirukselle, tulee siitä ilmoittaa välittömästi päiväkodin omaan ryhmään ja kunnan terveydenhuoltoon.

-Jos lapsella on lieviäkin flunssaoireita, suosittelemme kotiin jäämistä. Hoitopäivän aikana sairastunut lapsi lähetetään välittömästi kotihoitoon. Mikäli lapsellanne on alentunut vastustuskyky tai perheessä on riskiryhmään kuuluvia henkilöitä, käyttäkää harkintaa lapsen tuomisesta varhaiskasvatukseen.

Keskustelkaa lastenne kanssa tilanteesta kotona, mutta varokaa kuitenkin altistamasta lastanne turhalle panikoinnille ja hysterialle. Asiallisia keskusteluohjeistuksia löytyy MLL:n sivuilta:

https://www.mll.fi/uutiset/lapset-puhuvat-koronasta-mita-aikuinen-voi-tehda/