Asiakastietokoneet

Kirjaston tietokoneiden käytön säännöt

Kirjasto tarjoaa asiakkailleen maksutta käytettäväksi tietokoneita tietoliikenneyhteyksineen, oheislaitteineen ja ohjelmistoineen. Tavoitteena on edistää tasa-arvoa tiedonhankinnassa ja – välityksessä.

Tietokoneilla voi käyttää Vaski-verkkokirjastoa, internetiä, sähköpostia ja koneille asennettujaohjelmia, tallentaa tiedostoja omille tallennusvälineille sekä tulostaa tiedostoja.

Lähtökohtana on itsepalvelu, ja tietokoneita käytetään omalla vastuulla. Henkilökunta opastaa tarvittaessa.

Langaton asiakasverkko on käytettävissä kirjastojen tiloissa.

Asiakastyöasemille käyttöajan voi varata kirjaston verkkosivuilta, virkailijalta tai puhelimitse. Varaamiseen tarvitaan voimassa oleva kirjastokortti. Satunnaista käyttöä varten voi saada tilapäisen tunnuksen ja tunnusluvun. Lainauskielto estää tietokoneille kirjautumisen.

Kirjasto vastaa tietokoneiden virustentorjunta- ja palomuuriohjelmistoista sekä muista koneiden ohjelmistoistaKirjasto ei luovuta asiakastietoja ulkopuolisille

Kirjasto ei vastaa asiakkaiden omien laitteistojen käyttöhäiriöistäeikä tietojen tallennuksen yhteydessä mahdollisesti tapahtuvista tiedostojen tai asiakkaan tallennusvälineiden vioittumisesta. Kirjasto ei vastaamyöskääntietoliikenne- tai sähköhäiriöistä eikä laitteistojen rikkoutumisista aiheutuvista käyttökatkoksista.

Asiakas vastaa käyttäjätunnuksen ja tunnusluvun käytöstä sekä niiden salassa pysymisestä. Alle 15 – vuotiaan lapsen huoltaja on vastuussa lastensa tietokoneen käytöstä.

Tietokoneille ei saa asentaa ohjelmia, taustakuvia tai näytönsäästäjiäNiiden perusmäärityksiä (näytöt, kotisivut jne.) ei saa muuttaa

Ihmisarvoa halventavien ja lainvastaisten sivustojen selailu on kiellettyä.

Kirjaston henkilökunnalla on oikeus keskeyttää ja kieltää tietokoneiden käyttö ellei käyttösääntöjä noudateta tai käyttö on kirjaston muita asiakkaita häiritsevää tai loukkaavaa.

Tietokoneiden ajanvaraus ->