Lapset ja nuoret

Vehmaan kirjasto tekee tiivistä yhteistyötä Vehmaan koulujen kanssa. Tavoitteena on kannustaa lapsia ja nuoria lukemaan ja tutustuttaa heidät kirjaston ja kirjojen ihmeelliseen maailmaan.


POKÉMON GO -opas vasta-alkajille ja vinkkejä edistyneille

Tiedonhakutehtävät

Nyt voit suorittaa kirjaston aineistosta tiedonhakutehtäviä tietokoneella tai mobiililaitteella. Voit valita oman ikätasosi mukaisen tehtäväaineiston ja selvittää oikeat vastaukset interaktiivisesti vaikka omalla kännykälläsi. Kirjastossa on myös käytössä iPad-tabletteja, joilla voit suorittaa tehtäviä kirjastossa käydessäsi. Etsi ja löydä oikeat vastaukset Vaski-tietokannasta https://vaski.finna.fi

Tästä tiedonhakutehtäviin, toivotamme mukavia ja ehkä hieman haasteellisiakin hetkiä tehtävien parissa.

Lukudiplomi

Lukudiplomi vie sinut kirjojen ja kirjallisuuden maailmaan. Lukudiplomin tarkoituksena on innostaa lapsia ja nuoria uusien lukukokemuksien pariin. Kullekin vuosiluokalle on koottu kirjalista, josta voit valita kirjoja luettavaksesi suorittaaksesi lukudiplomin.

Luettavat kirjat valitaan erityisestä kirjalistasta, johon on koottu monia vaihtoehtoja. Luokilla 1–7 lukudiplomin suorittamiseen kuuluu kuuden kirjan lukeminen lukuvuoden kuluessa. Luokilla 8 ja 9 luetaan seitsemän kirjaa. Yhden luetuista kirjoista tulee olla runokirja. Jos luet 12 kirjaa (tai 8.–9. luokilla 14 kirjaa) saat superdiplomin ja palkintokirjan.

Kirjalistoihin on koottu kotimaisia ja käännettyjä romaaneja ja kertomuksia sekä satu-, novelli- ja runokokoelmia. Tarkoituksena on, että luettavaksi valitaan erityyppisiä kirjoja. Saman kirjan voi lukea vain kerran. Kirjan luettuaan koululainen tekee opettajan antaman tehtävän kirjan sisällöstä.

Diplomitodistuksen saa, kun on lukenut vaadittavat teokset ja suorittanut niihin liittyvät tehtävät. Diplomit jaetaan keväällä todistustenjaon yhteydessä.

Opettajat ja kirjaston henkilökunta toivottavat mukavia lukuhetkiä!