Vapaa-aika ja nuorisopalvelut

Vehmaan kunta tarjoaa asukkailleen laadukkaita vapaa-ajan palveluita. Eri ikäiset kuntalaiset pyritään huomioimaan toiveitten mukaan rakentuvilla ja jatkuvasti kehittyvillä työmuodoilla.

Kunnan omistamat liikuntatilat ovat nykyaikaiset.

Keskustassa sijaitseva kirjasto tarjoaa päivittyvän kokoelman valikoitua aineistoa eri ikäisten lukuharrastajien tarpeisiin sekä erilaiset oheispalvelut, kuten asiakaspäätteet ja kaukolainat.

Lisäksi kunnan nuorisopalveluissa tehdään jatkuvasti laajaa, tavoittavaa työtä alle 30-vuotiaiden vehmaalaisten erityispalveluiden eteen. Näihin palveluihin kuuluvat mm. vuonna 2016 avattu nuorisotalo, kouluyhteistyö ja Etsivä Nuorisotyö.

Ajankohtaista:

Vapaa-aikalautakunnan myöntämät stipendit Vuoden urheilija ja Vuoden nuori vehmaalainen jaetaan Hyvää Vehmaalta -tapahtumassa 15.6.2019.

Liikuntahallin salivuorot kaudelle 2019-2020 ovat haettavissa linkin kautta haettavat salivuorot -välilehdellä.

Haastepyöräilyä luonnon puolesta

Haluamme haastaa perheet mukaan ekologisempaan tapaan liikkua – Perhepyöräily teemalla 2019!

Perinteinen Haastepyöräily -kampanja haastaa lounais-suomalaiset koulu- ja työmatkapyöräilyyn, sekä harraste- ja vapaa-ajanpyöräilyyn. Myös lounais-suomalainen luonto ja monipuoliset maastot antavat mahtavat puitteet maasto- ja retkipyöräilyyn!

Haastepyöräilyn perinteiset kirjaamispaikat löytyvät Vehmaalta seuraavista paikoista: Rahkmalan kylätalo, Vinkkilän Osuuspankin edusta, Lahdingon tanssilava ja Himoinen leipomo.

Haastepyöräily -kampanjan kirjaus kriteerit

Kirjausvihkoon tehtävään kirjaukseen oikeuttava määrä edellyttää 10 km matkaa pyöräillen.
Koulu- ja työmatkapyöräilyssä kriteeriä voi ”löyhentää” esim. jos yhteen suuntaa matka on 5 km. Takaisintulo on myös 5 km, joten kokonaismäärä olisi 10 km.
Samalla reissulla voi merkitä useammankin kirjauksen kirjausvihkoon kutakin 10 kilometriä kohden
Jokainen kirjaa omat pyöräilynsä (aikuinen voi tehdä lasten kirjauksen).
Matkan voi suorittaa polkupyörällä, sähköpyörällä, tandempyörällä tai kickbikella.
Pyöräilyalueena voi olla muukin kun oma kunta => netti- tai mobiilisovellus.
Netti- tai mobiilikirjauksen voit tehdä, mikäli reittisi ei kulje laatikoiden luona tai teet yhtäjaksoisen pitkän lenkin. Netti- tai mobiilikirjaukseen voi merkata koko matkasi kerralla.

 Tästä kuntien nettisivulle ja nettikirjaukseen!

 Tästä mobiilikirjausohjeisiin!

Haastepyöräily saa vuosittain Lounais-Suomen pyörien päälle. Kunnat kisaavat vapusta juhannusviikolle (1.5. – 23.6.2019) ja osa kunnista jatkaa elokuun loppuun asti. Parhaimmillaan Haastepyöräilyn vajaassa kahdessa kuukaudessa on pyöräilty 3,5 miljoonaa kilometriä eli sata kertaa maapallon ympäri!