Siirry sisältöön »
 • Tekstikoko
 • Pienennä tekstin kokoa
 • Suurenna tekstin kokoa
Sivukartta
 
 

Palvelut

Vehmaan kirjaston palveluihin kuuluvat:

 • Kirjojen, äänikirjojen, lehtien, musiikin, elokuvien ja tietokoneohjelmien lainaaminen. Voit tilata aineistoa muista Vaski-kirjastoista ja palauttaa lainasi mihin tahansa Vaski-kirjastoon.
 • Tiedonhaussa ja aineiston valinnassa auttaminen ja opastaminen.
 • Maksuton internet-yhteys, 3 yleisöpäätettä. Tietokoneiden ajanvaraus »
 • Langaton nettiyhteys.
 • Omatoimitilassa on hiljainen huone, jossa voi rauhassa tehdä esimeriksi töitä tai läksyjä. Huoneen voi halutessaan myös varata etukäteen numerosta 044 433 2160.
 • iPadit käytettävissä kirjastossa. Kysy lisää!
 • Kopiointi- ja skannauspalvelu
 • Asiakkaiden käytössä yleisöpäätteillä myös mm. tekstinkäsittelyohjelma, polttava CD-asema, väritulostin.
 • Kuukausittain vaihtuvia näyttelyitä.
 • Kirjaston tiloissa toimii myös matkailijoita palveleva Vehmaan kunnan infopiste

Katso palvelu- ja myöhästymismaksut »

Asiakastietokoneet

Kirjaston tietokoneiden käytön säännöt

Kirjasto tarjoaa asiakkailleen maksutta käytettäväksi tietokoneita tietoliikenneyhteyksineen, oheislaitteineen ja ohjelmistoineen. Tavoitteena on edistää tasa-arvoa tiedonhankinnassa ja – välityksessä.

Tietokoneilla voi käyttää Vaski-verkkokirjastoa, internetiä, sähköpostia ja koneille asennettujaohjelmia, tallentaa tiedostoja omille tallennusvälineille sekä tulostaa tiedostoja.

Lähtökohtana on itsepalvelu, ja tietokoneita käytetään omalla vastuulla. Henkilökunta opastaa tarvittaessa.


Hiljainen huone

Vehmaan kirjaston omatoimitilaan on avattu uusi tila; Hiljainen huone. Se on tarkoitettu hiljaisuutta vaativaan työskentelyyn, kuten opiskeluun ja etätöihin. 

Tähän asti Vehmaan kirjastossa on voinut varata työtiloja kirjaston palveluaikoina, mutta myös kirjaston omatoimiaikoina toimivalle työtilalle oli kysyntää.

Kirjaston ollessa muuten suljettu, omatoimitilaan pääsee sisään VASKI-kirjaston kirjastokortilla ja sen nelinumeroisella tunnusluvulla.  Huoneen voi halutessaan myös varata etukäteen numerosta 044 433 2160.


Langaton asiakasverkko

Langaton asiakasverkko on käytettävissä kirjastojen tiloissa.

Asiakastyöasemat

Asiakastyöasemille käyttöajan voi varata kirjaston verkkosivuilta, virkailijalta tai puhelimitse. Varaamiseen tarvitaan voimassa oleva kirjastokortti. Satunnaista käyttöä varten voi saada tilapäisen tunnuksen ja tunnusluvun. Lainauskielto estää tietokoneille kirjautumisen.

Kirjasto vastaa

Kirjasto vastaa tietokoneiden virustentorjunta- ja palomuuriohjelmistoista sekä muista koneiden ohjelmistoista.  Kirjasto ei luovuta asiakastietoja ulkopuolisille

Kirjasto ei vastaa

Kirjasto ei vastaa asiakkaiden omien laitteistojen käyttöhäiriöistäeikä tietojen tallennuksen yhteydessä mahdollisesti tapahtuvista tiedostojen tai asiakkaan tallennusvälineiden vioittumisesta. Kirjasto ei vastaamyöskääntietoliikenne- tai sähköhäiriöistä eikä laitteistojen rikkoutumisista aiheutuvista käyttökatkoksista.

Asiakas vastaa

Asiakas vastaa käyttäjätunnuksen ja tunnusluvun käytöstä sekä niiden salassa pysymisestä. Alle 15 – vuotiaan lapsen huoltaja on vastuussa lastensa tietokoneen käytöstä.

Tietokoneille ei saa asentaa ohjelmia, taustakuvia tai näytönsäästäjiä.  Niiden perusmäärityksiä (näytöt, kotisivut jne.) ei saa muuttaa. 

Ihmisarvoa halventavien ja lainvastaisten sivustojen selailu on kiellettyä.

Kirjaston henkilökunnalla on oikeus keskeyttää ja kieltää tietokoneiden käyttö ellei käyttösääntöjä noudateta tai käyttö on kirjaston muita asiakkaita häiritsevää tai loukkaavaa.

Tietokoneiden ajanvaraus

 

Yhteystiedot

Kirjaston asiakaspalvelu
puh. 044 433 2160

Sirpa Ikala-Suomalainen
kirjastotoimenjohtaja
puh. 050 570 6806