Siirry sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstin kokoa
  • Suurenna tekstin kokoa
Sivukartta
 
 

Lapset ja nuoret

Vehmaan kirjasto tekee tiivistä yhteistyötä Vehmaan koulujen kanssa. Tavoitteena on kannustaa lapsia ja nuoria lukemaan ja tutustuttaa heidät kirjaston ja kirjojen ihmeelliseen maailmaan.

Pokémon Go

Pokémon Go -logo


Tiedonhakutehtävät

Nyt voit suorittaa kirjaston aineistosta tiedonhakutehtäviä tietokoneella tai mobiililaitteella. Voit valita oman ikätasosi mukaisen tehtäväaineiston ja selvittää oikeat vastaukset interaktiivisesti vaikka omalla kännykälläsi. Kirjastossa on myös käytössä iPad-tabletteja, joilla voit suorittaa tehtäviä kirjastossa käydessäsi. Etsi ja löydä oikeat vastaukset Vaski-tietokannasta.

Toivotamme mukavia ja ehkä hieman haasteellisiakin hetkiä tehtävien parissa.


Lukudiplomi

Lukudiplomi vie sinut kirjojen ja kirjallisuuden maailmaan. Lukudiplomin tarkoituksena on innostaa lapsia ja nuoria uusien lukukokemuksien pariin. Kullekin vuosiluokalle on koottu kirjalista, josta voit valita kirjoja luettavaksesi suorittaaksesi lukudiplomin.

Luettavat kirjat valitaan erityisestä kirjalistasta, johon on koottu monia vaihtoehtoja. Luokilla 1–7 lukudiplomin suorittamiseen kuuluu kuuden kirjan lukeminen lukuvuoden kuluessa. Luokilla 8 ja 9 luetaan seitsemän kirjaa. Yhden luetuista kirjoista tulee olla runokirja. Jos luet 12 kirjaa (tai 8.–9. luokilla 14 kirjaa) saat superdiplomin ja palkintokirjan.

Kirjalistoihin on koottu kotimaisia ja käännettyjä romaaneja ja kertomuksia sekä satu-, novelli- ja runokokoelmia. Tarkoituksena on, että luettavaksi valitaan erityyppisiä kirjoja. Saman kirjan voi lukea vain kerran. Kirjan luettuaan koululainen tekee opettajan antaman tehtävän kirjan sisällöstä.

Diplomitodistuksen saa, kun on lukenut vaadittavat teokset ja suorittanut niihin liittyvät tehtävät. Diplomit jaetaan keväällä todistustenjaon yhteydessä.

Opettajat ja kirjaston henkilökunta toivottavat mukavia lukuhetkiä!

 

Yhteystiedot

Kirjaston asiakaspalvelu
puh. 044 433 2160

Sirpa Ikala-Suomalainen
kirjastotoimenjohtaja
puh. 050 570 6806