Ajankohtaista

Vaarallisen jätteen ja metalliromun keräys lauantaina 30.6.2018

 Keräyspaikka: Vinkkilä, jätevedenpuhdistamo, Vesikuja 3 (kulku Ristentien päästä)

Vaarallisen jätteen (ent. ongelmajäte) keräys klo 9.00 – 13.00
Vaarallisten jätteiden keräyksessä otetaan vastaan kotitalouksien ja maatalouksien vaarallisia jätteitä ja jäteöljyä. Jätteistä ei peritä käsittelymaksua. Keräyspaikalle saa tuoda vaarallisia jätteitä ainoastaan silloin, kun keräysauto on paikalla.

Keräysautolle voi tuoda seuraavia vaarallisia jätteitä: jäteöljyt, öljynsuodattimet, öljypakkaukset, bensiini, jäähdytin-, jarru- ja kytkinnesteet, torjunta-aineet ja niiden pakkaukset, vanhentuneet lääkkeet, akut ja paristot, maalit, lakat, liimat, hartsit, ohenteet ja liuottimet, kyllästys- ja puunsuoja-aineet, hapot ja emäkset, loisteputket ja elohopeaa sisältävät lamput, lämpö- ja kuumemittarit, vaarallisia aineita sisältävät pesu- ja puhdistusaineet, aerosolipakkaukset, mikäli sisältöä on jäljellä.

Vaaralliset jätteet on pakattava jokainen jätelaji erikseen, mielellään alkuperäispakkauksissaan. Ainoastaan kiinteät lääkkeet voi tyhjentää purkeistaan yhteen astiaan.

Keräysautoon otetaan vastaan vain pienet jäteöljymäärät vain kanistereissa.
Käytetyn voiteluöljyn tulee olla hyvälaatuista ja se ei saa sisältää vettä yli 10 % tai muita vaarallisia jätteitä.
Öljyjätteet on lajiteltava erilleen. Käytetyt öljyt saadaan puhdistettua, kun laaduiltaan erilaiset öljyjätteet pidetään erillään jätteen syntypaikalta lähtien. Käytetyt öljyt lajitellaan seuraavasti:

  • mustat öljyjätteet eli moottoreista syntyneet öljyjätteet
  • kirkkaat öljyjätteet eli noettomat voiteluöljyt, kuten hydrauliikka-, vaihteisto-, kiertovoitelu-, kompressori-, voimansiirto- tai turbiiniöljyt
  • kasviöljyt

Suurempien, yli 800 L (tynnyri) jäteöljymäärien veloitukseton nouto kotoa tilattavissa Lassila & Tikanoja puh. 010 636 6031. Pienempien määrien nouto on maksullista.

Keräysautoon ei vastaanoteta räjähteitä (ilotulitteet, aseiden patruunat yms.) eikä sähkö- ja elektroniikkaromua.

Metalliromun keräys klo 9.00-13.00
Keräykseen saa tuoda maksutta metalliromua. Keräys on tarkoitettu metalliromulle, joka ei sisällä suuria määriä muita materiaaleja. Keräyksen piiriin kuuluvat mm. peltiromu, piikkilanka, polkupyörät, työkalut, metalliastiat ym. Keräykseen tuotavien metallisten astioiden ja säiliöiden pitää olla tyhjiä. Suurien erien käsittelystä yhteys: Uudenkaupungin Romuliike Oy Hannu Ankelo, puh. 842 3308.

Keräyksiin ei oteta vastaan sähkö- ja elektroniikkalaitteita.

 

Tekninen toimisto