Tehostettu palveluasuminen

Margareeta-koti  —  Tehostettua palveluasumista ikäihmisille

Margareeta-koti on ympärivuorokautista hoitoa, hoivaa ja huolenpitoa ikäihmisille tarjoava tehostetun palveluasumisen yksikkö. Margareeta-kodin toiminnan tavoitteena on edistää asiakkaiden hyvinvointia ja tarjota heille turvallinen, yksilöllinen ja merkityksellinen arki. Hyvän arjen toteuttamisessa auttavat myönteinen ilmapiiri, luovuus, ammatillisuus ja hoitajien saumaton yhteistyö. Kauniit ja viihtyisät tilat luovat asukkaille kotoisan ja turvallisen elinympäristön.

Keskeisenä periaatteena yksiköissä on omatoimisuuden tukeminen toimintakykyä ylläpitävällä ja kuntouttavalla työotteella. Hoitotyön kokonaisuutta ohjaavat merkityksellisen elämän toteutuminen yhteisellä tekemisellä, ulkoilulla, virkistyksellä ja jokaisen asukkaan omia kiinnostuksen kohteita tukemalla.

Margareeta-kodissa on 39 asukaspaikkaa, joista 4 on lyhytaikaisen- ns. intervallihoidon paikkoja. Asukaspaikat jakautuvat kolmeen ryhmäkotiin, Sinisiipi, Hopeasiipi ja Kultasiipi. Jokaisella pitkäaikaisenhoidon asukkaalla on oma huone, jonka kalustukseen kuuluu sänky. Muuten huoneen saa kalustaa omilla huonekaluilla ja rakkailla esineillä.

Margareeta-kodissa työskentelee ammattitaitoinen ja välittävä henkilökunta, joka huolehtii asukkaiden hyvinvoinnista. Jokaiselle asukkaalle nimetään omahoitaja, joka perehtyy asukkaan asioihin tarkemmin, huolehtii omaisten kanssa tehtävästä yhteistyöstä ja ajantasaisen hoito- ja palvelusuunnitelman ylläpitämisestä.

 

Yksiköiden puhelinnumerot:
Sinisiipi: 050-5956013
Hopeasiipi: 050-5998736
Kultasiipi: 050-5975179

Margareeta-kodin osoite on Margareetantie 15, 23210 Vehmaa