Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksella on kahtalainen tehtävä. Se on pienten lasten kasvun ja kehityksen tukemista ja ohjaamista sekä kasvun virikkeiden tarjoamista lapsille – ts.kasvattamista ja opettamista. Varhaiskasvatus perustuu lapsilähtöisyyteen, yhteisöllisyyteen ja yhteistyöhön vanhempien kanssa sekä lapsen kasvun ja oppimisen ohjaamiseen. Varhaiskasvatuksen opetus rakentuu arjen tilanteiden ja lapselle merkityksellisten asioiden perustalle. Pyrimme antamaan lapselle monipuolisia toimintamahdollisuuksia musiikin, liikunnan, luovan toiminnan ja kulttuurin monilla alueilla.  Ohjaamaan lasta uusien asioiden ihmettelyyn ja oppimiseen. Erityisen tärkeänä pidämme leikin merkitystä kaikenikäisten lasten elämässä. Arjen askareissa painotamme luonnon ja erityisesti lähiympäristön merkitystä.

Vehmaalla perheet voivat valita päivähoitopaikan perhepäivähoidosta tai päiväkoti Päivänkakkarasta. Päivänkakkaran lapset ovat kaikki yli kaksivuotiaita. Avoimena varhaiskasvatuspalveluna tarjotaan yli kolme vuotiaille lapsille kerhotoimintaa yhdessä seurakunnan kanssa. Tammenterhot ja Pippurit  kokoontuvat kahdesti viikossa.

Eskarilaisten täydentävä päivähoito järjestetään aamuisin ja kello 15 jälkeen päiväkoti Päivänkakkarassa ja kello 13-15 Vinkkilän koululla.

Päivähoitopaikkaa on pääsääntöisesti haettava neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee päivähoitopaikan. Meillä Vehmaalla päivähoitopaikka järjestyy halukkaille kuitenkin useimmiten nopeammin, jopa viikon sisällä hakemuksen jättämisestä.

Päivähoitomaksu määräytyy prosenttiperusteisesti perheen koon ja tulojen mukaan.

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook