Lomitusnetti

Yrittäjien palvelu toimii Internetissä osoitteessa http://www.mela.fi/asiointipalvelut. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla.

Lomitusnetissä voit käydä katsomassa, kuinka paljon vuosilomapäiviä sinulla on vielä jäljellä. Voit myös tarkistaa, paljonko sinulla on jäljellä mahdollisuudestasi käyttää 120 tunnin tuettua maksullista lomitusta. Näet myös, mille ajalle sinulle on varattu lomittaja.

Halutessasi voit katsoa, milloin sinulla on ollut lomittaja ja minkälaisina kellonaikoina. Näet myös, minkä niminen lomittaja lomituksesi hoiti viimeksi.

Sekä vuosiloma- että sijaisapuhakemuksen voit tehdä Lomitusnetissä ja lähettää sen lomatoimistoon sähköisesti. Hakemus tulee tehdä ensin KIRJALLISESTI, vasta sitten voit pyytää lomittajaa tilallesi. Lisäksi voit seurata Lomitusnetissä hakemustesi käsittelyvaiheita.

Voit ilmoittaa toivomasi vuosiloma-ajankohdat samassa yhteydessä, kun jätät sähköisen vuosilomahakemuksen tai tehdä vuosilomalomituspyynnöt erikseen myöhemmin. Kun olet tehnyt sijaisapuhakemuksen, voit jättää myös sitä koskevan lomituspyynnön. Voit pyytää tilallesi myös maksullista lomitusta Lomitusnetin kautta sekä tarkistaa, onko aiemmin tekemääsi lomituspyyntöön jo varattu lomittaja. Tilallesi suunnitellun lomittajan nimen näet lomituspyynnössäsi sitten, kun lomittajan työvuoroluettelo on vahvistettu.

Lomittajien netti toimii osoitteessa http://lomittaja.mela.fi. Ilmoittautumalla lomitustoimistolle lomittajanetin käyttäjäksi lomittaja saa käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla kirjaudutaan palveluun. Lomittajanetissä ovat esillä mm. omat työsuhdetiedot, työvuorolistaan suunnitellut ja vahvistetut lomitukset sekä toteutuneet lomitukset.

Lisäksi lomittaja pääsee tarkastelemaan työlistaansa suunnitellun maatilan tietoja liittyen esimerkiksi karjatalouskellonaikoihin, eläinmääriin jne.