Ajankohtaista

Helatorstain vaikutukset aukioloaikoihin

Molemmat toimistomme ovat suljettuna 26.-27.5. Perjantaina tavoitat meidät puhelimitse tai sähköpostilla osoitteesta maaseututoimi(at)vehmaa.fi.

Päätukihaku on auki 15.6. asti

Voit nyt tehdä päätukihakemuksen ja lohkomuutokset vipussa.

Peruslohkomuutokset pyydetään palauttamaan 20.5. mennessä, jotta sinulla on käytössäsi uudet lohkotunnukset kun teet päätukihakemuksen. Huomioithan, että digitointivirheen rajakorjaukset lähtevät käsittelyyn vasta päätukihakemuksen palauttamisen yhteydessä. Muistutamme myös, että peruslohkomuutosten yhteydessä korvauskelpoisten lohkojen pinta-ala ei saa kasvaa jos kyseessä on vuoden 2004 jälkeen raivatun alan ottaminen viljelyyn (esim. kulman oikaisu, ojan putkitus tai saarekkeen poisto).

Hakuopas 2022

Hakuopas 2022 on julkaistu.

Efa-kesantoja voi ottaa viljelyyn vuonna 2022

EU-Komissio on tehnyt 22.3.2022 päätöksen, minkä perusteella Efa-kesantoaloja voi ottaa viljelyyn, laidunnukseen ja sadonkorjuuseen vuonna 2022. Taustalla on Ukrainan kriisi, joka on vaikuttanut ruuan tuotantoon maailmanlaajuisesti. Efa-kesantojen viljelyyn ottamisesta kerrotaan tarkemmin ruokaviraston sivuilla. Huomioithan, että Efa-typensitojakasveilla säilyy edelleen samat vaatimukset kuin aiempina vuosina. Ruokaviraston tiedote.

Viljelijätukikoulutus 24.3.2022

Koulutus järjestettiin webinaarina. Koulutusdiat ja tilaisuuden tallenne ovat käytettävissäsi.

Tarvitsetko apua Vipun käytössä?

Vipun käyttöohjeen ja ohjevideot Vipun käyttöön löydät täältä. Jos ohjelma ei kuitenkaan toimi, niin yritä ensin tyhjentää sivuhistoria ja päivittää selain uusimpaan versioon. Suositellut selaimet ovat Chrome ja Firefox.

Vipuun, päätukihakuun ja peruslohkomuutoksiin tulevia muutoksia/uudistuksia 2022

Varsinaissuomalaisten EU-avustajien yhteystiedot MTK Varsinais-Suomen nettisivulla.

Nautarekisterin uudistus edellyttää eläintenpitäjältä valtuutuksia

Rekisterin tekninen ylläpito ja asiakasneuvonta siirtyvät Mtechiltä Ruokavirastolle. Uusi rekisteri otetaan käyttöön huhtikuussa. Tarkasta sitä ennen, että tarvittavat suomi.fi -valtuutukset ovat osaltasi kunnossa. Ruokavirasto on julkaissut valtuutusten antamiseen kuvalliset ohjeet.

Maataloushallinnon lomakkeet

Tukihakulomakkeet

Eläinten ja pitopaikkojen rekisteröinti  (lomakkeet oikeassa sivupalkissa)