Siirry sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstin kokoa
  • Suurenna tekstin kokoa
Sivukartta
 
 

Eläinten rekisteröinti

sähköinen asiointipalvelu eläintenpitäjäksi ja pitopaikan rekisteröintiin:

Sähköinen asiointipalvelu»

Henkilön, joka hankkii itselleen nautoja, lampaita, vuohia, sikoja, kanoja, hevosia tai muita kotieläimiä tulee rekisteröityä eläintenpitäjäksi ja rekisteröidä pitopaikkansa, jossa eläimiään aikoo pitää. Rekisteröitymisvelvoite koskee kaikkia eläintenpitäjiä riippumatta eläinten määrästä tai käyttötarkoituksesta. Yhdenkin eläimen pitäminen vaatii rekisteröitymisen. Eläintenpito ja pitopaikka rekisteröidään Ruokaviraston lomakkeilla, jotka tulee palauttaa meille maaseututoimeen. Rekisterieläinten pitäjien (naudat, lampaat vuohet) tulee hakea myös käyttöoikeuksia nautarekisteriin tai vuohi- ja lammasrekisteriin vielä erillisellä lomakkeella. Voit kysyä tarkemmin neuvoa maaseutuasiamiehiltämme, jos jokin asia jäi askarruttamaan. Voit lukea tarkemmin rekisteröitymisestä Ruokaviraston sivuilta »

Siipikarjan ulkonapitokielto

Lintuinfluenssaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi siipikarja on pidettävä sisätiloissa 8.2.-31.5. välisenä aikana tai muutoin estää luonnonvaraisten lintujen ja siipikarjan kontaktit. Jos linnut pääsevät ulkoilemaan ulkonapitokiellon aikana, on niiden ulkoilualue kauttaaltaan aidattava ja katettava riittävän tiheällä verkolla. Jos siipikarjaa ulkoilutetaan 8.2.-31.5. välisenä aikana, siitä tulee tehdä kirjallinen ilmoitus kunnaneläinlääkärille.

Muistilista kesäkanojen pitäjille

Ruokavirasto on koonnut erityisen muistilistan niille, jotka suunnittelevat kesä- tai harrastekanojen hankkimista. Muistilistaan kannattaa tutustua huolella, ennen kuin tekee lopullisen päätöksen hankkiiko kanoja vai ei. Muistilistaan pääset tutustumaan täältä »

Hevosten pitäjien tulee rekisteröityä

Maa- ja metsätalousministeriön asetus hevoseläinten tunnistamisesta (222/2017) tuli voimaan 20.4.2017. Asetuksen perusteella Ilmoitusvelvollisuus koskee kaikkia hevosia, poneja, aaseja ja seeproja sekä näiden risteytyksiä kuten muuleja ja seepra-aaseja pitäviä. Ilmoitusvelvollisuus koskee yhdenkin hevoseläimen pitoa. Ilmoituksia otetaan edelleen vastaan, vaikka MMM asettama määräaika umpeutui 2020 lopussa. Voit lukea tarkemmin hevoseläinten ja pitopaikkojen ilmoittamisesta täältä »

 

Yhteystiedot

Petri Puustinen
maaseutupäällikkö
puh. 050 387 3352

Turkka Heikkilä
maaseutuasiamies
puh. 050 518 0592

Michaela Kontu
maaseutuasiamies
puh. 044 787 8799

Sari Raimoranta
maaseutuasiamies
puh. 044 787 8798

Ari Rotonen
maaseutuasiamies
puh. 050 518 0598