Siirry sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstin kokoa
  • Suurenna tekstin kokoa
Sivukartta
 
 

Ajankohtaista

Anna Kaskinen valittiin Vehmaan kunnanjohtajaksi

29.04.2024

Anna Kaskinen valittiin Vehmaan kunnanjohtajaksi

Kunnanvaltuusto valitsi Anna Kaskisen äänin 19-2 Vehmaan uudeksi kunnanjohtajaksi. Kaskinen aloittaa virassaan 1.11.2024.

Valtuusto valitsi Anna Kaskisen Vehmaan uudeksi kunnanjohtajaksi

Vehmaan valtuusto valitsi äänin 19-2 nykyisen Taivassalon kunnan rehtori-sivistystoimenjohtajan Anna Kaskisen Vehmaan uudeksi kunnanjohtajaksi. 

Kunnanvaltuusto kävi valinnasta keskustelua, jonka aluksi Anne Raitakari esitti uudeksi kunnanjohtajaksi Tiina Pelkosta perusteluinaan Pelkosen vahva talous- ja markkinointiosaaminen sekä kokemus ja menestyminen Kyyjärven kunnanjohtajana.  Anna Kaskisen puolesta nostettiin esiin syvällinen Vehmaan tuntemus ja orientoituminen juuri Vehmaan kunnanjohtajaksi. Puheenvuoroissa myös todettiin, että Vehmaa saa valita kahdesta tasavahvasta ja korkeatasoisesta kandidaatista. 

Kunnanjohtajavalinnasta suoritettiin lopulta suljettu lippuäänestys, jossa annettiin 21 ääntä. Tulos oli 19 ääntä Anna Kaskiselle ja 2 ääntä Tiina Pelkoselle.

Kaskinen aloittaa kunnanjohtajan virassa marraskuussa.

Kunnanhallitus esitti kunnanvaltuustolle Anna Kaskista uudeksi kunnanjohtajaksi  

Vehmaan uuden kunnanjohtajan valinta eteni, kun kunnanhallitus asettui äänin 6-1 esittämään Taivassalon rehtori-sivistystoimenjohtaja Anna Kaskista kunnanvaltuustolle Vehmaan uudeksi kunnanjohtajaksi ja hänen varalleen  Kyyjärven kunnanjohtajaaTiina Pelkosta. Vehmaan kunnanhallitus on soveltuvuustestauttanut molemmat hakijat haastattelujen jälkeen. Kunnanjohtajahaastattelut pidettiin huhtikuun alussa ja niihin oli kutsuttu Pauli Karihtala, Anna Kaskinen, Tiina Pelkonen ja Marja Tuohimaa.

Vehmaan kunnanjohtajaksi 18 hakijaa 

Vehmaan kunnanjohtajan virkaa tavoittelee 18 hakijaa, joista 16 on muodollisesti pätevää. Viran kelpoisuusehtoina on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, johtamiskokemus ja kunnallishallinnon tuntemus. 

Vehmaan kunnanjohtajan virkaa hakivat: Forsten Timo Porista, Hartikainen Jussi Helsingistä, Jokela Eeli Kaarinasta, Karihtala Pauli Turusta, Kaskinen Anna Vehmaalta, Kiiski Antti Klaukkalasta, Mattila Jussi Turusta,  Pelkonen Tiina Alajärveltä, Ritvonen Antti Espoosta, Silver Maria Uudestakaupungista, Tuohimaa Marja Turusta, Österman Pilvi Espoosta sekä kuusi hakijaa, joiden toiveena on, ettei nimeä julkisteta hakuprosessin aikana.

Vehmaan kunnanhallitus käsittelee kunnanjohtajan viran täyttöä seuraavan kerran kokouksessaan maanantaina 4.3.2024.

Kunnanhallitus on päättänyt aiemmin kokouksessaan 12.2.2024, että haastateltavat valitaan kunnanhallituksen kokouksessa 4.3.2024 ja haastattelut suorittaa kunnanhallitus. Haastattelut järjestetään maalis-huhtikuussa.   Valintaprosessiin ei oteta mukaan konsulttia, mutta valittu joukko hakijoista soveltuvuustestataan. Haastattelujen jälkeen päätetään mahdollisesta videotehtävästä ja yleisötilaisuudesta/valtuuston kyselytunnista. Kunnanvaltuusto pyrkii valitsemaan uuden kunnanjohtajan viimeistään kokouksessaan 17.6.2024.

Vehmaan kunnanjohtajarekrytointi oli auki 5.-28.2.2024

Vehmaalle haettiin uutta kunnanjohtajaa johtamaan kuntaa kohti kestävää kasvua. Kunnanjohtaja vastaa kunnanhallituksen alaisuudessa kunnan toiminnasta, hallinnosta ja taloudesta. Vehmaan kuntaorganisaatiossa työskentelee noin 215 eri alojen ammattilaista neljällä päätoimialalla: hallinto- ja talous, tekninen, sivistys sekä maaseutu- ja lomitus. Näistä suurin on maaseutu- ja lomituspalvelut, jossa työskentelee yli puolet kunnan henkilöstöstä ja joka tuottaa lounaisen Suomen maaseutupalvelut noin 40 yhteistyökunnalle.  

Vehmaa tekee hedelmällistä yhteistyötä naapurikuntien, erityisesti Kustavin ja Taivassalon kanssa ja on aktiivisesti mukana paikallisessa elinvoimayhtiö Ukipoliksessa, maakunnallisessa kirjasto - ja seutukunnallisessa musiikki- ja kansalaisopistoyhteistyössä.

Vehmaa on 2300 asukkaan historiallinen maalaispitäjä Varsinais-Suomen sydämessä. Meillä on uudehko hirsikoulu, upeat lähiliikuntapaikat, kutsuva Tummamäen luontopolku sekä toimiva ja monipuolisesti palveleva kuntakeskus Vinkkilä. 

 

Yhteystiedot

HALLINTO- JA TALOUSPALVELUT

Ari Koskinen
kunnanjohtaja
puh. 050 386 6142

Heli Antikainen-Pauna
hallinto- ja taloussuunnittelija, hyvinvointikoordinaattori
puh. 044 739 3702

Tuuli Jansson
Hankepäällikkö
puh. 044 739 3037

Kaarina Jokela
palveluneuvoja
puh. 044 739 3704

Matti Laurila
toimistosihteeri
puh. 044 739 3705

Riitta Vanhatalo
toimistosihteeri
puh. 044 739 3708

Reija Skog
kirjanpitäjä, ostoreskontranhoitaja
puh. 044 739 3707

Terhi Heikkilä
palkkasihteeri
puh. 044 739 3706

Heidi Kemppainen
tietohallintoasiantuntija
puh. 044 552 5820