Siirry sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstin kokoa
  • Suurenna tekstin kokoa
Sivukartta
 
Leikkiä ulkona ja pelejä sisällä
 

Esiopetus

Esiopetuksen tavoitteena on lapsen kokonaisvaltaisen kasvun ja kehityksen tukeminen ennen kouluikää.  Tavoitteena on tukea lapsen oppimaan oppimisen taitoja sekä ryhmässä toimimisen taitoja. Vehmaan esiopetuksessa opitaan yhdessä leikkien ja tekeminen on tuotosta tärkeämpää. Mainiot liikuntamahdollisuudet tuovat eskarilaisten arkeen reipasta menoa, pallopelejä, metsäretkiä ja viikottaisia jumppahetkiä Vehmaan komeassa liikuntahallissa. Tänä vuonna tavoitteena on vahvistaa esiopetuksen ja perusopetuksen yhteistyötä.

Esiopetus perustuu Opetushallituksen hyväksymiin esiopetuksen opetussuunni-
telman perusteisiin, joiden pohjalta  on laadittu 1.8.2016 omaa kuntaa koskeva
esiopetussuunnitelma.

Kunnan järjestämä lakisääteinen, maksuton esiopetus on tarkoitettu kaikille alle kouluikäisille lapsille vuotta ennen lapsen oppivelvollisuuden alkamista.
Vehmaan esiopetus toteutetaan Vinkkilässä (Vinkkiläntie 24) kello 9-13.00, pääsääntöisesti koulupäivinä. Esiopetusikäisten täydentävä varhaiskasvatus tapahtuu esiopetuksen tiloissa Vinkkilän päivänkodissa.

Esiopettajana toimii varhaiskasvatuksen opettaja Maija Puttaa sekä varhaiskasvatuksen lastenhoitajina Katja Lehtonen, Marianne Ahvenlampi ja Janna Lehtonen. Esiopetuksen erityisopettajana eskarissa on kaudella 2023-2024 Anni Peltomaa.

Yhteystiedot

Vehmaan Esiopetus
Vinkkiläntie 24, 23200 Vinkkilä

 

Yhteystiedot

ESIOPETUS

Maija Puttaa
esiopettaja
puh. 044 752 3200

Anni Peltomaa
varhaiskasvauksen erityisopettaja
puh. 044 711 0081