Siirry sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstin kokoa
  • Suurenna tekstin kokoa
Sivukartta
 
Kaksi lasta istuvat nurmella auringonvalossa
 

Varhaiskasvatus

Vehmaan kunta tarjoaa varhaiskasvatusta Päiväkoti Päivänkakkarassa, Vinkkilän päiväkodissa ja kahdessa perhepäivähoitokodissa. Perusopetusta vuosiluokille 1.-9.järjestetään Vehmaan koulussa.

Varhaiskasvatuksella on kahtalainen tehtävä. Se on pienten lasten kasvun ja kehityksen tukemista ja ohjaamista sekä kasvun virikkeiden tarjoamista lapsille – ts.kasvattamista ja opettamista. Varhaiskasvatus perustuu lapsilähtöisyyteen, yhteisöllisyyteen ja yhteistyöhön vanhempien kanssa sekä lapsen kasvun ja oppimisen ohjaamiseen. Varhaiskasvatuksen opetus rakentuu arjen tilanteiden ja lapselle merkityksellisten asioiden perustalle. Pyrimme antamaan lapselle monipuolisia toimintamahdollisuuksia musiikin, liikunnan, luovan toiminnan ja kulttuurin monilla alueilla.  Ohjaamaan lasta uusien asioiden ihmettelyyn ja oppimiseen. Erityisen tärkeänä pidämme leikin merkitystä kaikenikäisten lasten elämässä. Arjen askareissa painotamme luonnon ja erityisesti lähiympäristön merkitystä.

Vehmaalla perheet voivat valita päivähoitopaikan perhepäivähoidosta tai päiväkoti Päivänkakkarasta. Eskarilaisten täydentävä päivähoito järjestetään aamuisin ja iltapäivisin päiväkoti Päivänkakkarassa osoitteessa Kirkkotie 3.

Varhaiskasvatuspaikkaa on pääsääntöisesti haettava neljä kuukautta ennen hoidontarpeen alkamista. Vehmaalla päivähoitopaikka järjestyy halukkaille kuitenkin nopeammin.

Varhaiskasvatusmaksu määräytyy hoidontarpeen, perheen koon ja tulojen mukaan.

Vehmaan varhaiskasvatuksen facebook-sivut »

 
 

Yhteystiedot

Hanne Ahtiainen
varhaiskasvatuksen johtaja
puh. 044 739 3882 (varmimmin klo 12 - 15)