Siirry sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstin kokoa
  • Suurenna tekstin kokoa
Sivukartta
 
 

Vanhus- ja vammaisneuvosto

Tervetuloa Vehmaan vanhus- ja vammaisneuvoston kotisivuille

Pyrimme näiden sivujen kautta antamaan tietoja vanhus- ja vammaisneuvoston toiminnasta
ja ajankohtaisista asioista. Vehmaan vanhusneuvosto on toiminut vuodesta 2009

Vanhusneuvoston toimintamalliksi on Vehmaan kunnanhallitus aikanaan määritellyt mm.:
Vanhusneuvosto on ei-kunnallinen yhteistyöelin, jonka tehtävänä on edistää viranomaisten, vanhusten sekä eläkeläis- ja vanhustyöjärjestöjen yhteistoimintaa ja edesauttaa ikäihmisten osallistumista ja vaikuttamista kunnalliseen päätöksentekoon.
Vanhusneuvoston toimikausi on kunnanhallituksen toimikausi.

Tässä ovat pääasiassa ne seikat, joita vanhusneuvosto on yrittänyt toiminnassaan toteuttaa ja ne melko hyvin noudattavat jo nyt 1.5.2015 voimaan astuneen kuntalain määräyksiä, jotka virallisesti tulevat voimaan siirtymäsäännöksen mukaan 1.6.2017.

Huomioitavaa tässä yhteydessä on myös, että viime vuoden aikana kunnanhallitus teki päätöksen kokouspalkkioiden maksamisesta vanhusneuvoston jäsenille ja siten yhdenvertaisti vehmaalaiset neuvoston jäsenet muiden kuntien ja kaupunkien vastaaviin neuvostoihin, joiden jäsenet ovat olleet oikeutettuja kokouspalkkioon jo useiden vuosien ajan. Toivottavasti tämä nostaa vanhusneuvoston arvostusta ja varmistaa neuvostojen toiminnan tulevinakin vuosina.

Tällä hetkellä Vehmaan vanhusneuvosto muodostuu saadun toimintamallin mukaan kunnan, seurakunnan ja paikallisten eläkeläisjärjestöjen edustajista.

Toiminta

Jäsenet 2021-2023

 
Raija-Liisa LapilaMarjo LehtonenJuha RannanperäRitva SeppäläSatu Topi

Pukkelikuja 4, 23200 Vinkkilä
puh. 040 041 1881
satu.topi@vehmaa.fi
Varajäsen: Kaarlo Theis
Vehmaan kirkkoneuvosto

Taina VuorioLinda LindbergMarja SoiniAhala Mirva
 

Kuvagalleria

 
 

Vapaaehtoistyö

Vanhusneuvoston toiminnassa tärkeää roolia esittävät vapaaehtoiset toimijat. Ilman heidän pyyteetöntä apuaan neuvosto tuskin pystyisi toimimaan nykyisessä laajuudessaan. Neuvosto on yhdessä Vakka-Suomen kansalaisopiston kanssa kouluttanut väkeä mukaan työskentelemään vehmaalaisten vanhusten apuna. He toimivat kerhojen ja tapahtumien vetäjinä ja avustajina. Sen lisäksi yksinään kotona asuvat vanhukset ovat saaneet avukseen henkilön käymään kanssaan kaupassa, ulkoilemassa ja muuten vain olemaan seurana yksinäisille.

Runsaan 20 avustajan määrästä huolimatta, tällä hetkellä olisi tarvetta uusille vapaaehtoisille. Näitä tarvittaisiin ystävänpalveluun ja oman toimintaryhmän muodostamiseen kirkonkylän palvelukotiin.

Toiminta 2009-2015

 
KokouksiaAloitteitaYleisötilaisuuksiaKampanjoitaAnnetut lahjoituksetSaadut lahjoitukset