Siirry sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstin kokoa
  • Suurenna tekstin kokoa
Sivukartta
 
 

Vehmaan Vesi Oy

Vehmaan Vesi Oy:n vesihuolto ja Vehmaan kunnan kiinteistöt

Kiireellisiä toimenpiteitä vaativissa vikatapauksissa  päivystys puh. 044 054 6494.

 Vesimittarin lukeman ilmoittaminen

Ilmoita lukema ensisijaisesti sähköisesti Kulutustieto kautta.

Palvelun kautta voit lisäksi selata kiinteistösi vedenkulutushistoriaa ja antaa palautetta tai lähettää kysymyksiä.

Vesihuoltolaitoksen sopimusehtojen mukaan asiakkaan tulee toimittaa laskutusta varten vesimittarinlukematiedot laitoksen kirjallisesta pyynnöstä (1) kerran  vuodessa.
Vesihuoltolaitoksen toimitusehdot 5.4. Luenta: Ellei mittarin lukemaa ole toimitettu määräajassa tai luennasta ole erikseen toisin sovittu laitoksen kanssa, laitoksella on oikeus suorittaa laskutus arvion perusteella tai periä palvelumaksuhinnaston mukainen korvaus suorittamastaan luennasta. Luentamaksu tällä hetkellä 62,00 €/sis.alv 24%.

Kulutustieto


Vesihuollon lomakkeita

Lomakkeet voi täyttää tietokoneella ja tulostaa tai tulostaa ja täyttää käsin.

Palauta lomake allekirjoitettuna osoitteella Vehmaan Vesi Oy, Vinkkiläntie 26, 23200 Vinkkilä.


Muutokset asiakastiedoissa ja vedenkulutuksessa

Ilmoitus asiakastietojen muutoksista

Asiakkaita pyydetään ilmoittamaan viipymättä asiakastietojen muutokset (kiinteistön luovutus, omistaja-/haltijatietojen muutokset, osoitetietojen muutokset jne.) laskutukseen. Tiedot kiinteistön omistajanvaihdoksesta ym. muutoksista on toimitettava kirjallisesti.

Omistajanvaihdoksen tietojen ilmoittamista varten täytettävä ja allekirjoituksia varten tulostettava lomake löytyy täältä »

Lisätietoja

puh. 044 739 3721


Ilmoitus muutoksista vedenkulutuksessa

Muutokset kiinteistön käytössä sekä olennaiset kulutusmuutokset (lisäykset/vähennykset) pyydetään ilmoittamaan hyvissä ajoin laskutuksen ajantasaisuuden varmistamiseksi. Kulutustieto on helppo tapa ilmoittaa vesimittarin lukema.


Tonttivesijohdon venttiilin tarkistus

Kiinteistöjen omistajia kehotetaan tarkistamaan tonttivesijohdon venttiilin sijainti ja toimivuus niin, että venttiili on kaikissa tilanteissa välittömästi löydettävissä ja suljettavissa.  Erityisesti kiinteistön jäädessä tyhjilleen pidemmäksi aikaa (esim. vapaa-ajankiinteistöt) on venttiilin sulkeminen erittäin tärkeää!

Näissä tapauksissa ei erikseen tarvita Vesihuoltolaitoksen toimitusehtojen kohdan 8.6 edellyttämää laitoksen lupaa sulkuventtiilin sulkemiseen/avaamiseen. Mahdollisen vuodon sattuessa tulee esim. 20 mm:n putkesta 6000 litraa vettä tunnissa huoneistoon! Venttiilin nopealla sulkemisella vältetään huoneiston suuret vahingot.


Vesivuoto kiinteistöllä

Jos kiinteistön vesijohtoverkostossa on sattunut vuoto, niin siitä on ilmoitettava välittömästi laitokselle, jotta vältytään ylimääräisiltä tarkistuksilta sekä vesilaitoksen vuotokohtien etsimiseen liittyvät kustannukset. Vuotovedestä laskutetaan voimassa oleva normaali kuluttajahinta.


Vesivuoto runkolinjassa

Myös vesijohtoverkoston runkolinjoihin saattaa tulla vuotoja. Voitte olla suurena apuna vesivuodon paikallistamisessa ilmoittamalla laitokselle erityisen vetisistä maastokohdista linjojen läheisyydessä.

Putkivaurioiden pikainen paikallistaminen ja korjaaminen vaikuttaa mm. veden paineeseen, vesilaitoksen investointeihin ja muihin kustannuksiin.


Vesimittarit pakkaskaudella

Kiinteistönomistajien on pakkasten varalta syytä huolehtia kiinteistöjen vesimittarin ja jäätymisvaarassa olevien vesikalusteiden suojaaminen tarkastamalla vesimittaritilan (laitehuone, kellari ym.) lämmitys ja se, että ovet ja ilmanvaihtoventtiilit ovat suljetut.


Viemäriin sopimattomat jätteet, nesteet ja vieraat esineet

Viemäriin sopimattomat jätteet, nesteet ja vieraat esineet aiheuttavat usein tukoksia kiinteistön omissa putkistoissa ja yleisessä viemäriverkostossa. Haitalliset ja vaarallisiksi luokiteltavat aineet aiheuttavat myös käyttöhäiriöitä jätevedenpuhdistamolla ja heikentävät puhdistustulosta.

Mitä saa laittaa viemäriin?

Käytä viemäriä ja vessanpyttyä vain siihen mihin se on tarkoitettu. Lajittele roskat.
Viemäriin saa laittaa ainoastaan pesuvedet, wc-paperit ja se mikä on ensin syöty ja juotu.
Laita vessaan roskis, niin roskat on helppo lajitella oikeaan paikkaan.

Mitä ei saa laittaa viemäriin?  

Viemäriin eivät kuulu esim.:

  • vessapaperin hylsyt (kartonkikeräykseen), mm. huuhdeltavat flushable vessapaperihylsyt eivät liukene kunnolla. Tällaiset hylsyt mieluimmin biojätteisiin tai kartonkijätteisiin
  • käsipyyhepaperit ovat iso ongelma, sillä ne eivät liukene vessanpönttöön.
  • hygieniatuotteet esim. vaipat, terveyssiteet, tamponit, kondomit, vanupuikot, pumpuli, vanulaput ja laastarit
  • lääkkeet (vanhat lääkkeet apteekkiin)
  • kinkunpaisto- ja muut rasvat
  • ruuantähteet
  • tulitikut ja tupakantumpit
  • hiekka
  • vaaralliset jätteet, esim. lääkkeet, jäteöljyt, liuottimet, liimat, lakat, maalijätteet.

Myös hiukset ovat ongelma, sillä ne tarttuvat viemäriputkissa saumakohtiin.

Rasvat kannattaa pyyhkiä ensin paistinpannulta talouspaperilla ja vasta sitten pestä pannu.

Vaaralliset jätteet sisältävät aineita, jotka jo pieninä määrinä voivat olla haitallisia tai vaarallisia sekä ihmisille että ympäristölle. Jätevedenpuhdistamolla ei pystytä poistamaan kaikkia vaarallisia jätteitä jätevedestä. Jos kaadat kemikaaleja viemäriin, lisäät vesistöjen kuormitusta.

 

Yhteystiedot

TEKNISET PALVELUT

Antti Heinonen
tekninen johtaja
puh. 044 739 3787

Jasmin Kakko
toimistosihteeri
puh. 044 739 3721

Kari Piilinen
laitosmies (vesihuolto)
puh. 050 582 0032

Teknisen toimen päivystysnumero
puh. 044 054 64 94