Ympäristönsuojelu

Vehmaan kunnan ympäristönsuojeluviranomaisena toimii Uudenkaupungin ympäristö- ja lupalautakunta.

Uudenkaupungin ympäristösuojelun nettisivut: Uusikaupunki.fi

Hyödyllistä tietoa ympäristöstä löydät myös valtion ympäristönhallinnon verkkopalvelusta osoitteesta www.ymparisto.fi.

Löytöeläimet

Eläinsuojelulaki 247/1996 velvoittaa kuntia huolehtimaan alueellaan irrallaan tavatun pienikokoisen seura- ja harrastuseläimen eläimen tilapäisestä hoidosta.
Vehmaan kunta on ollut mukana Turun kaupungin Eläinhoitolan löytöeläimiä koskevassa yhteistyösopimuksessa alkaen 1.9.2010.

Löytöeläimistä (kissat, koirat sekä muut lemmikkieläimet) huolehtii Turun kaupungin Eläinhoitola. Eläinhoitola on avoinna arkisin klo 8-18, viikonloppuisin sekä pyhäpäivinä klo 8-17.
Eläinhoitola toimii osoitteessa Vanha Tampereentie 229, 20380 Turku.
Puhelinnumero on: 050 5546394

Loukkaantuneista / apua tarvitsevista luonnonvaraisista eläimistä huolehtii Turun Eläinsuojeluyhdistys ry. Eläinsuojeluyhdistys toimii samoissa tiloissa Turun kaupungin eläinhoitolan kanssa, mutta se vastaa luonnonvaraisten eläinten hoidosta. Turun eläinsuojeluyhdistyksen henkilökunnan tavoittaa numerosta: 0400 213436 arkisin klo 8-18, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä 8-17 välisenä aikana.

Kiireellisissä eläinsuojeluasioissa yhteys virka-aikana alueen valvontaeläinlääkäriin ja virka-ajan ulkopuolella poliisiin (112). Muissa eläinsuojeluasioissa voi yhteyttä ottaa Turun kaupungin eläinhoitolalle tai Turun eläinsuojeluyhdistykseen.

Valonia tarjoaa puolueetonta haja-asutuksen jätevesineuvontaa

VALONIA ( Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus) auttaa ja neuvoo jätevesiyhteistyössä mukana olevien kuntien asukkaita ja mökkiläisiä jätevedenkäsittelyyn liittyvissä kysymyksissä. Tarjoamme neuvoja esimerkiksi jätevedenkäsittelyvaihtoehdoista sekä järjestelmien hankinnasta ja kustannuksista.

Valonian vesiasiantuntijat neuvovat kiinteistönomistajia puhelimitse arkisin klo 9–16. Neuvontapuhelimen kautta voi kysellä tietoa mm. erilaisista jäteveden käsittelymenetelmistä sekä niiden kustannuksista ja toimivuudesta. Yhteystiedot ovat: Katariina Yli-Heikkilä p. 040 5522 369 ja Jarkko Leka puh. 040 1972 265.

Tästä VALONIAN verkkosivuille