Ympäristönsuojelu

Vehmaan kunnan ympäristönsuojeluviranomaisena toimii Uudenkaupungin ympäristö- ja lupalautakunta.
Uudenkaupungin ympäristösuojelun nettisivut: Uusikaupunki.fi
Hyödyllistä tietoa ympäristöstä löydät myös valtion ympäristönhallinnon verkkopalvelusta osoitteesta www.ymparisto.fi.

*******

Valonia tiedottaa 

Tilaa jätevesineuvoja ilmaiselle kiinteistökäynnille

Vehmaan kunnan asukkailla ja mökkiläisillä on mahdollisuus kutsua Valonian puolueeton jätevesineuvoja ilmaiselle kiinteistökäynnille kesän 2019 aikana. Käynnillä kiinteistönomistaja saa tiedon tarvitseeko kiinteistön jätevesijärjestelmää
uudistaa ja mitkä käsittelymenetelmät sopivat kyseiselle kiinteistölle.

Kiinteistökäyntejä tarjotaan erityisesti vakituisesti asutuille ja vapaa-ajan kiinteistöille, jotka sijaitsevat pohjavesialueilla
tai 100 metrin etäisyydellä vesistöstä. Näiden kiinteistöjen jätevesijärjestelmien tulee täyttää lainsäädännön vaatimukset 31.10.2019 mennessä. Neuvontaa saa myös puhelimitse ja sähköpostilla.

Neuvontakäyntejä tehdään lokakuun loppuun asti ja sen voi tilata ottamalla yhteyttä Valoniaan:
Reetta Haapasalo p. 040 649 7321 (ark. klo 9-16), reetta.haapasalo@valonia.fi
Katariina Yli-Heikkilä p. 040 552 2369 (ark. klo 9-16), katariina.yli-heikkila@valonia.fi

Jätevesineuvonta toteutetaan osana Valonian ja Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistyksen HAKKU-hanketta, jota rahoittaa Varsinais-Suomen ELY-keskus. Lisätietoja Valonian jätevesineuvonnasta www.valonia.fi/hakku

Tästä VALONIAN verkkosivuille

*******

Löytöeläimet

Eläinsuojelulaki 247/1996 velvoittaa kuntia huolehtimaan alueellaan irrallaan tavatun pienikokoisen seura- ja harrastuseläimen eläimen tilapäisestä hoidosta.
Vehmaan kunta on ollut mukana Turun kaupungin Eläinhoitolan löytöeläimiä koskevassa yhteistyösopimuksessa alkaen 1.9.2010.

Löytöeläimistä (kissat, koirat sekä muut lemmikkieläimet) huolehtii Turun kaupungin Eläinhoitola. Eläinhoitola on avoinna arkisin klo 8-18, viikonloppuisin sekä pyhäpäivinä klo 8-17.
Eläinhoitola toimii osoitteessa Vanha Tampereentie 229, 20380 Turku.
Puhelinnumero on: 050 5546394

Loukkaantuneista / apua tarvitsevista luonnonvaraisista eläimistä huolehtii Turun Eläinsuojeluyhdistys ry. Eläinsuojeluyhdistys toimii samoissa tiloissa Turun kaupungin eläinhoitolan kanssa, mutta se vastaa luonnonvaraisten eläinten hoidosta. Turun eläinsuojeluyhdistyksen henkilökunnan tavoittaa numerosta: 0400 213436 arkisin klo 8-18, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä 8-17 välisenä aikana.

Kiireellisissä eläinsuojeluasioissa yhteys virka-aikana alueen valvontaeläinlääkäriin ja virka-ajan ulkopuolella poliisiin (112). Muissa eläinsuojeluasioissa voi yhteyttä ottaa Turun kaupungin eläinhoitolalle tai Turun eläinsuojeluyhdistykseen.