Ympäristönsuojelu

Vehmaan kunnan ympäristönsuojeluviranomaisena toimii Uudenkaupungin ympäristö- ja lupalautakunta.
Uudenkaupungin ympäristösuojelun nettisivut: Uusikaupunki.fi
Hyödyllistä tietoa ympäristöstä löydät myös valtion ympäristönhallinnon verkkopalvelusta osoitteesta www.ymparisto.fi.

*******

Vesistöjenhoitoon suuntaviivoja

Vehmaan vesistöjen hoito- ja suojeluyhdistys (VeVe) on julkaissut Vehmaan kattavan valuma-alueen vesistöjen hoito- ja virkistyskäyttösuunnitelman. Suunnitelmassa tiedot ja toimenpiteet on esitetty järvi- ja vesialuekohtaisesti. Keskeisimpiä toimenpiteitä ovat ravinnevalumien ehkäisy, vesikasvien poisto ja vesistöissä tapahtuvien muutosten seuranta. Hoitosuunnitelmaa toteutetaan pääasiassa kaikille avoimena vapaaehtoistyönä.

Selaa netissä Vehmaan vesistöjen hoito- ja virkistyskäyttösuunnitelmaa:

Vehmaan vesistöjen hoito- ja virkistyskäyttösuunnitelma (värillinen)

Halutessasi voit tulostaa mustavalkoisen version tästä

 

Lisätietoja:

Tuuli Jansson, VeVen sihteeri

tuuli.jansson@gmail.com

*******

Valonian jätevesineuvonta

Valonia tarjoaa maksutonta ja puolueetonta jätevesineuvontaa sekä auttaa ja neuvoo asukkaita ja mökkiläisiä jätevedenkäsittelyyn liittyvissä kysymyksissä. Voit kysellä tietoa mm. erilaisista jäteveden käsittelymenetelmistä, niiden kustannuksista ja toimivuudesta sekä lainsäädännön vaatimuksista.

Valonian vesiasiantuntijat neuvovat kiinteistönomistajia puhelimitse arkisin klo 9-16.

Yhteystiedot ovat:
Katariina Yli-Heikkilä puh. 040 552 2369
Jarkko Leka puh. 040 197 2265

Tästä VALONIAN verkkosivuille

*******

Löytöeläimet

Eläinsuojelulaki 247/1996 velvoittaa kuntia huolehtimaan alueellaan irrallaan tavatun pienikokoisen seura- ja harrastuseläimen eläimen tilapäisestä hoidosta.
Vehmaan kunta on ollut mukana Turun kaupungin Eläinhoitolan löytöeläimiä koskevassa yhteistyösopimuksessa alkaen 1.9.2010.

Löytöeläimistä (kissat, koirat sekä muut lemmikkieläimet) huolehtii Turun kaupungin Eläinhoitola. Eläinhoitola on avoinna arkisin klo 8-18, viikonloppuisin sekä pyhäpäivinä klo 8-17.
Eläinhoitola toimii osoitteessa Vanha Tampereentie 229, 20380 Turku.
Puhelinnumero on: 050 5546394

Loukkaantuneista / apua tarvitsevista luonnonvaraisista eläimistä huolehtii Turun Eläinsuojeluyhdistys ry. Eläinsuojeluyhdistys toimii samoissa tiloissa Turun kaupungin eläinhoitolan kanssa, mutta se vastaa luonnonvaraisten eläinten hoidosta. Turun eläinsuojeluyhdistyksen henkilökunnan tavoittaa numerosta: 0400 213436 arkisin klo 8-18, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä 8-17 välisenä aikana.

Kiireellisissä eläinsuojeluasioissa yhteys virka-aikana alueen valvontaeläinlääkäriin ja virka-ajan ulkopuolella poliisiin (112). Muissa eläinsuojeluasioissa voi yhteyttä ottaa Turun kaupungin eläinhoitolalle tai Turun eläinsuojeluyhdistykseen.