Siirry sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstin kokoa
  • Suurenna tekstin kokoa
Sivukartta
 
 

Ajankohtaista

Ilmoitus biojätteen kompostoinnista

24.11.2022

Ilmoitus biojätteen kompostoinnista

Keittiössä syntyvän biojätteen kompostoinnista on tehtävä ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle. Ilmoitusvelvollisuus koskee vakituisten asuntojen ohella myös vapaa-ajan asuntoja. Kompostointi-ilmoitus tulee tehdä 31.12.2022 mennessä.

Mikä kompostointi-ilmoitus ?

Keittiössä syntyvän biojätteen kompostoinnista on tehtävä ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle. Ilmoitusvelvollisuus perustuu jätelakiin ja se koskee vakituisten asuntojen ohella myös vapaa-ajan asuntoja. Pelkästä puutarhajätteen tai kuivakäymäläjätteen kompostoinnista ei tehdä ilmoitusta.

Kompostointi-ilmoitus tulee tehdä 31.12.2022 mennessä

Kauanko ilmoitus on voimassa?

Kompostointi-ilmoitus on voimassa viisi vuotta, minkä jälkeen se on uusittava. Jos kompostointi kiinteistöllä lopetetaan, on siitä ilmoitettava kirjallisesti jätehuoltoviranomaiselle kahden kuukauden kuluessa lopettamisesta.

Miksi ilmoitus pitää tehdä?

Ilmoituksen tekeminen perustuu vuonna 2021 muuttuneeseen jätelakiin. Ilmoitusten avulla pyritään seuraamaan kierrätyksen toteutumista ja varmistamaan, ettei puutteellisesta kompostoinnista aiheudu esimerkiksi rottaongelmia.

Miten teen ilmoituksen?

Ilmoituksen voi tehdä alla olevalla lomakkeella, jonka voit lähettää joko sähköpostilla osoitteeseen tekninentoimi@vehmaa.fi tai postitse osoitteeseen Vehmaan kunta, tekninen toimisto, Vinkkiläntie 26, 23200 Vinkkilä. 


Ilmoitus biojätteen kompostoinnista