Siirry sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstin kokoa
  • Suurenna tekstin kokoa
Sivukartta
 
 

Ajankohtaista

Maarit Ala-Uotilan öljypastelliteoksia 1.7.-2.8.

28.06.2024

Maarit Ala-Uotilan öljypastelliteoksia 1.7.-2.8.

Vehmaan kirjastossa on heinäkuun ajan esillä Maarit Ala-Uotilan öljypastelliteoksia. Väki-näyttelykokonaisuus koostuu kasvokuvista. Henkilöt katsovat suoraan kohti, puhuttelevat hiljaisesti, haastaen vastaamaan katseeseen. Näyttelyn kaikki teokset on tehty öljypastelliliiduilla. Näyttelytila on avoinna palveluaikoina eli ma, ke ja pe klo 12-19 ja to 9-15. Tervetuloa!

Maarit Ala-Uotila (s. 1960) on Taivassalosta kotoisin oleva, Ylöjärvellä yläkoulun kuvataiteen lehtorina (1987-2021) leipänsä ansainnut taiteilija. Oman taiteen tekeminen oli toissijaista opettajavuosien aikana, mutta eläköidyttyään Maarit on pystynyt keskittymään rakastamaansa kuvantekemiseen.

Väki-näyttelykokonaisuus koostuu kasvokuvista. Henkilöt katsovat suoraan kohti, puhuttelevat hiljaisesti, haastaen vastaamaan katseeseen. Joidenkin hahmojen inspiraationa ovat olleet vanhat, mustavalkoiset valokuvat. Osa hahmoista peilaa muotokuvamaisesti tätä todellisuutta, läheisiä ihmisiä. Lapsuusmuistot, mielikuvitushahmot ja todellisuus sulautuvat taiteilijan vapaudella iloisesti keskenään.

Näyttelyn kaikki teokset on tehty öljypastelliliiduilla. Väriä on mahdollista kerryttää vähitellen useita kerroksia, kun työn antaa välillä levätä. Värikerroksiin piiloutuu monia ilmeitä, sillä Maarit työstää teoksia pitkäänkin löytääkseen haluamansa valon, ilmeen tai tunteen.

Maaritin akvarelleja ja öljyvärimaalauksia on ollut esillä mm. Ylöjärven taideyhdistyksen sekä työväeopiston maalausateljeen ryhmänäyttelyissä Pirkanmaalla.

Jos olet kiinnostunut ostamaan tai teettämään teoksen, otahan yhteyttä:

sähköposti: maaritalauotila@gmail.com

instagram: @maaritau

 

Yhteystiedot

Tuuli Jansson
Hankepäällikkö
puh. 044 739 3037