Siirry sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstin kokoa
  • Suurenna tekstin kokoa
Sivukartta
 
 

Ajankohtaista

Kesäkuun näyttely Vehmaan kirjastossa: Ari ja Roosa Lehtosen

05.06.2024

Kesäkuun näyttely Vehmaan kirjastossa: Ari ja Roosa Lehtosen "Samaa sukua - kuvaajina eri maata"

Valokuvanäyttelyn ovat koonneet Ari ja Roosa Lehtonen eli isä ja tytär, jotka ovat harrastaneet valokuvausta yhdessä ja erikseen jo vuosia. Kuvat ovat vuosien varrelta karttuneesta arkistosta, ja pitkän valinnan tuloksena syntyi tämä näyttely. Näyttely on avoinna kesäkuun ajan kirjaston palveluaikoina eli maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 12-19 ja torstaisin kello 9-15.

Laitilalainen Ari Lehtonen on harrastanut valokuvausta vuodesta 1971 saakka, aloitellen mustavalkokuvauksesta ja siirtyen sitten väri- ja diakuvien kautta digikuvaukseen. Kuvausaiheet vaihtelevat aina kulloisenkin mielenkiinnon mukaan. Kuvia on tullut otettua niin oman ruokapöydän ääressä kuin myöskin Australian erämaissa.

Laitilalaissyntyinen mutta sittemmin tamperelaistunut Roosa keskittyy paljon maisema- ja luontokuvaukseen. Kokemusta löytyy lisäksi tapahtuma- ja studiokuvauksista. Roosan ensikosketus kameraan oli punainen filmikamera, joka nopeasti vaihtui pokkariin ja lopulta kesätyörahoilla ostettuun järjestelmäkameraan. Viime aikoina valokuvauksen rinnalle on tullut myös videokuvaus.

Molemmat kuuluvat myös Laitilan Kuvaajiin. Ari liittyi Kuvaajiin 80-luvun lopulla, ja Roosa on ollut mukana jo vauvana, isänsä mukana rattaissa.

 

Yhteystiedot

Tuuli Jansson
Hankepäällikkö
puh. 044 739 3037