Siirry sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstin kokoa
  • Suurenna tekstin kokoa
Sivukartta
 
 

Ajankohtaista

07.05.2024

Vuoden 2024 peltotukihaku on avautunut

Peltotukihaku avautui 6.5.2024 ja tukihakemus on jätettävissä 18.6.2024 klo 23.59 mennessä

Peltotukihaku on avautunut vipu-palvelussa. Peltotukihakemuksen viimeinen jättöpäivä on tänä vuonna tiistai 18.6. Tukihakemus kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin, sillä mitä nopeammin viljelijä jättää hakemuksen sitä enemmän hänellä on myös aikaa reagoida mahdollisiin puutteisiin tai saada apua ongelmatilanteissa. Viimeisinä päivinä jätetyt hakemukset ovat suurimmassa riskissä sisältää virheitä. Tutustu myös tukihakuoppaaseen, jotta tiedät mihin tukiin olet oikeutettu ja mihin toimenpiteisiin sitoudut. Hakuoppaalle pääset tästä linkistä»

Tukihaun jälkeen on mahdollista tehdä muutoksia tukihakemukseen. Jos kylvösuunnitelmasi muuttuvat voi vaihtaa esimerkiksi viljeltävän kasvin tai lisätä/vaihtaa ekojärjestelmän ja ympäristökorvauksen toimenpiteitä. Huomioithan, että hakemus kannattaa pitää ajantasaisena, sillä mahdollisesta valvonnasta ilmoitettaessa poistuu myös mahdollisuus tehdä muutoksia hakemukseen. 

Jos sinulla on tarvetta tehdä lohkomuutoksia, kuten jakoja yhdistämisiä tai uuden peruslohkon perustamisia, tee ne ennen varsinaisen tukihakemuksen täyttöä. Kuten viime vuonna kasvulohkojen piirtäminen oikeaan kohtaan on satelliittiseurannan vuoksi tärkeää. Kasvulohkojen piirtämisen helpottamiseksi olemme tehneet viime vuonna ohjeen mobiilisovelluksen hyödyntämisestä kasvulohkojen piirtämisessä. Ohjeeseen pääset tästä linkistä» 

Kun täytät tukihakemusta muista tarkistaa lopuksi, että olet hakenut kaikki haluamasi tuet, olet ilmoittanut tuottamatonta alaa vähintään 4% ja täytät ehdollisuuden viljelykiertovaatimuksen. Tuottamattoman alan ja viljelykiertovaatimuksen täyttymisen voit tarkastaa vipuneuvojasta. Huomaathan, että tuottamatonta alaa ei voi lisätä enää muutosaikana. 

Jos sinulle ilmenee jotain kysyttävää voit olla yhteydessä maaseutuasiamiehiimme. 

ps. Muista tarkistaa Vipu-mobiilista onko siellä vastausta odottavia selvityspyyntöjä. Selvityspyyntöihin on vastattava viimeistään 23.5.2024 mennessä. Huomaathan, että samalle lohkolle voi tulla kaksi selvityspyyntöä. Näihin molempiin on vastattava erikseen, mutta voit vastata näihin samalla kuvalla. 

 

Yhteystiedot

Tuuli Jansson
Hankepäällikkö
puh. 044 739 3037