Aluehallintovirasto, päätös 26.2.2021

TARTUNTATAUTILAIN 58 §:N MUKAINEN PÄÄTÖS
VARSINAIS-SUOMEN JA SATAKUNNAN KUNTIEN ALUEELLE:

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1
momentin nojalla Varsinais-Suomen ja Satakunnan kuntien alueella
kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset
kokoukset.
Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin
järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu
enintään 6 (kuusi) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan
varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden
ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta (liite 1).
Määräys on voimassa ajalla 27.2.2021–26.3.2021.
Tällä päätöksellä kumotaan 4.2.2021 annettu, Varsinais-Suomen
kuntien aluetta koskeva Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräys
ajalta 27.2.–10.3.2021.


Korona rokotukset Vehmaalla

(Tiedote julkaistu 18.2.2021)
Koronarokotukset Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella ovat olleet käynnissä tammikuusta 2021 alkaen. Rokotukset etenevät kansallisen rokotusstrategian mukaisesti. Kuluvan viikon 7 loppuun mennessä yhteistoiminta-alueella on annettu noin 1080 rokotetta.

Tällä hetkellä rokotetaan vuonna 1936 tai tätä aiemmin syntyneitä, ts. 85 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat, mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja ikääntyneet saavat nyt rokotteita. Näitä rokotuksia tullaan antamaan myös Vehmaan terveysasemalla (viikolla 8), josta informoidaan suoraan ikäryhmään kuuluvia henkilöitä.

Lisätietoja korona-rokotuksista: https://uusikaupunki.fi/kaupunki-ja-hallinto/uudenkaupungin-koronainfo/koronarokotukset-uudenkaupungin-yhteistoiminta


Uudenkaupungin kaupungin terveyslautakunnan 9.2.2021 antamalla päätöksellä:

Koko Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella pidetään voimassa jo 4.2.2021 Uudenkaupungin kaupungin terveyslautakunnan § 21 antamat koronarajoitukset ja määräykset. Liikuntarajoitusten osalta määräykset ovat tiukemmat kuin Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän 9.2.2021 tekemät päätökset.

Ote Uudenkaupungin kaupungin terveyslautakunnan päätöksestä 4.2.2021:
Terveyslautakunta päättää, että Uudenkaupungin ja yhteistoiminta-alueen kuntien (Kustavi, Pyhäranta, Taivassalo, Vehmaa) vapaa-ajan ja harrastustoiminnan tilat pysyvät suljettuina 3.3.2021 asti.
Liikuntatilojen käyttö mahdollistetaan lasten ja nuorten harrastustoiminnalle edelleen noudattaen uusia Opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n 2.2.2021 antamia turvaohjeita.
Linkit:


Koronatiedotteita 4.2.2021

Uudenkaupungin terveyslautakunnan päätöksiin perustuvia koronaohjeita on päivitetty viimeksi 4.2.2021

Perusopetus (Vehmaan koulu)
Luokka-asteet 4.-9.lk. siirtyy lähiopetukseen ma 11.1.2021 alkaen.
Lisätietoa koululta ja Wilma-järjestelmästä.

Liikuntahalli ja Seurala
Turvavälejä tulee pystyä tosiasiallisesti noudattamaan kaikessa harrastustoiminnassa.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta
Yhteistoiminta-alueen kuntien tiloissa tapahtuvat Vakka-opiston järjestämät lasten ja nuorten harrastustoiminnat mahdollistetaan 8.2.2021 alkaen.
Näiden harrastusryhmien osalta on voimassa samat turvaohjeet kuin lasten liikuntaharrastusten osalta.
Lisäksi kulttuuriin liittyvissä harrastuksissa tulee huomioida äänenkäyttöön ja laulamiseen liittyvät riskit. Laulaminen ei ole edelleenkään mahdollista ryhmätoimintana.

Kirjasto
Vehmaan kirjasto on suljettuna 3.3.2021 saakka
Varaukset voi noutaa sulkuaikana  8.2. alkaen maanantaisin ja torstaisin kello 10-14 sekä keskiviikkoisin kello 14-18 tai sopimuksen mukaan.
Tarvittaessa ole yhteydessä kirjasto@vehmaa.fi tai puh. 050 5706806 tai 044 5525820.

Nuorisotila
Nuorisotilojen osalta sisätiloissa saa oleilla maksimissaan 10 henkeä ja ulkotiloissa toimintaa voidaan järjestää isommalle ryhmälle. Nuorisotiloissa pitää noudattaa myös uusia lasten ja nuorten harrastustoimintaa koskevia turvaohjeita.

Kunnanvirasto, Lomituspalvelut, Maaseutupalvelut
Asiointi vain ajanvarauksella.

THL:n päivittynyt ohje kahden metrin turvaetäisyydestä tulee huomioida kaikessa toiminnassa.

____________________________

KORONA- rokotukset U-soten alueella

U-soten alueelle on ensimmäiset koronarokotukset tulleet tiistaina 5.1.2021 (42kpl). Rokotukset käynnistyvät Uudenkaupungin kaupungin terveydenhuollon työntekijöille torstaina.

Suomen koronarokotestrategian mukaan ensimmäisenä rokotusta tarjotaan niille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka hoitavat COVID-19 –potilaita ja niille, jotka työskentelevät hoitokodeissa. Heidän rokotuksensa voidaan pääosin toteuttaa tammi-helmikuussa 2021. Sen jälkeen rokotetta tarjotaan ikääntyneille ja henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia. Muulle väestölle tarjotaan rokotetta tämän jälkeen.

Rokotusaikataulun määrää saatavien rokotteiden määrä. Kun U-soten alueen asukkaita aletaan rokottamaan, tehdään se todennäköisesti ajanvaraukselle. Asiasta tiedotetaan myöhemmin lehdissä ja nettisivulla.

Koronavirusrokote tarjoaa suojaa koronavirustautia ja erityisesti sen vakavia muotoja vastaan. Koronavirusrokotteita arvioidaan samoilla laatu-, turvallisuus- ja tehokkuuskriteereillä kuin muitakin lääkkeitä. Lääkeviranomaiset myöntävät myyntiluvan vain rokotteille, joilla on tutkimuksiin osoitettua näyttöä sekä tehosta että turvallisuudesta. Kaikilla rokotteilla voi olla haittavaikutuksia. Useimmat rokotteiden haittavaikutukset ovat lieviä ja ohimeneviä, kuten punoitusta pistokohdassa, turvotusta ja kuumotusta.

THL:n määrittämä rokotusjärjestys;

 1. Koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat; 1) Teho-osastojen henkilökunta, 2) Covid-19-potilaita hoitavien vuodeosastojen ja päivystysosastojen sekä ensihoidon henkilökunta, 3) Covid-19-potilaita hoitavien infektiovastaanottojen henkilökunta, koronanäytteenottojen henkilökunta ja koronavirusdiagnostiikkaa tekevä laboratoriohenkilökunta 4) Sosiaalihuollon asumispalvelujen ja laitoshoidon tehostetun palvelun toimintayksikköjen eli ympärivuorokautisen hoivan henkilökunta ja asukkaat 5) Kriittinen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö rajatusti, esimerkiksi elinsiirtoyksikköjen henkilökunta.
 2. Ikääntyneet ja henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia perussairauksia; Rokotukset aloitetaan yli 80-vuotiaista.

Vehmaan sosiaali ja terveuspalvelut:

Uudet vierailusuositukset pitkäaikaishoidon ja -hoivan toimintayksiköissä 9.12.2020 alkaen

Linkki: Vierailusuositukset aukeavat tästä


Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin mediatiedote 26.11.2020 n klo 14.30

Varsinais-Suomesta vältettävä tarpeetonta matkustamista Uudellemaalle. Maakuntarajat ylittävät urheilutapahtumat tauolle

Varsinais-Suomen koronapandemiaryhmän mukaan ei tule järjestää urheilu- ja liikuntatapahtumia, joihin tulee osallistujia muista maakunnista. Lisäksi ryhmä suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Varsinais-Suomesta Uudellemaalle. Suositukset perustuvat Uudenmaan nopeasti heikkenevään koronatilanteeseen.
Sosiaali- ja terveysministeriö suositti 24. marraskuuta, että ryhmäharrastustoiminta ja siihen osallistuminen keskeytetään tilapäisesti kokonaan ja mahdollisuuksien mukaan toteutetaan vain etämuotoisena.
Aikuisten harrastustoiminnasta tulee koronapandemiaryhmän mukaan pidättäytyä erityisesti sisätiloissa ja välttää kaikenlaista kontaktia sisältävää harrastustoimintaa. Juniori-ikäluokat voivat jatkaa harjoittelua, kun etäisyyksistä ja hygieniasta huolehditaan tarkasti.
Uudet suositukset Varsinais-Suomeen tulevat voimaan viipymättä.

Vsshp – Koronavirusepidemia-2020
Stm-ohjeistaa-alueita-toimissa-koronavirusepidemian-leviamisen-estamiseksi


Tämä on linkki Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronatiedotteisiin.

Yllä olevasta linkistä löydät viimeisimmät alueelliset koronatiedotteet.
20.10. kokoontunut alueellinen koronaryhmä suosittaa, että yli 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokoontumisia järjestetään sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa vain, kun tapahtumanjärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden.


Linkki THL:n kasvomaskisuositukseen

Linkki Opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n  21.9.2020 antamaan ohjeeseen yleisötilaisuuksista ja kokoontumisista


Lisää Koronainfoa löydät myös näistä linkeistä:

www.thl.fi   www.avi.fi   www.stm.fi   www.vsshp.fi   www.uki.fi/korona

Alla olevasta linkistä pääset Vehmaan kunnan kotisivuilla aiemmin julkaistuihin koronatiedotteisiin:

www.vehmaa.fi/vehmaan-kunnan-kotisivulla-aiemmin-julkaistut-koronatiedotteetTiedustelu luontopäiväkodista

Vehmaalle suunnitellaan uutta luontopainotteista ”kotaryhmää” päiväkodin yhteyteen, mikäli halukkaita perheitä löytyy riittävästi.

Luontopäiväkotiryhmässä ulkoillaan paljon säästä riippumatta. Toiminnassa korostuvat erilaisten luonnonilmiöiden tutkiminen ja ihmettely.  Leikki, yhdessä tekeminen ja lasten ajatusten kuuleminen ohjaavat toimintaa. Lapsen arjessa kokemat ja havainnoimat ilmiöt ovat oppimisen lähtökohtana. Kekseliäisyys, kierrätys ja luonnon omien antimien hyödyntäminen oppimisessa ja leikkivälineinä ovat tärkeä osa kotaryhmän toimintaa.

Varhaiskasvatuksen painotus on lapsen positiivisen luontosuhteen kehittymisen tukeminen ja kestävään elämäntapaan ohjaaminen. Luonnossa lapsen osallisuus, pitkäkestoinen ja luova leikkiminen, monipuolinen liikkuminen ja ympäristön havainnointi sekä tutkiminen on tutkitusti lapsen kehitykselle suuri rikkaus.

Kotaryhmään osallistuminen ei vaadi vanhemmilta tai lapsilta kuin säänkestävät vaatteet (vaihtomahdollisuudella) ja positiivista asennetta.

Tarkoituksena on aloittaa toiminta syksyn 2021 kuluessa ja mikäli olet innostunut luontopainotteisesta päiväkotiryhmästä, voit ilmoittaa lapsesi ”kotaryhmään” oheisen linkin kautta:
Linkki kyselyyn aukeaa tästä
(Kysely täytetään nettiselaimessa – vastaukset 15.3.2021 mennessä.)

Lisätietoja antaa varhaiskasvatuksen johtaja Hanne Ahtiainen, p. 044 739 3882, etunimi.sukunimi@vehmaa.fi

23.02.2021
Vehmaan kunta

Kotaryhmästä on järjestetty infotilaisuus torstaina 4.2 klo 18.30.
(Esittelijä Minna Leino Mynämäen varhaiskasvatuksesta.)
Tallenne infotilaisuudestaTurun hallinto-oikeudelta on 25.1.2021 saapunut kolme päätöstä yksityishenkilön valituksista kunnallisasiassa.

Päätösten antopäivä on 21.1.2021
Päätösnumerot: 21-0004-1, 21-0005-1 ja 21-0006-1
Kunnan kuulutus päätöksistä löytyy täältä: Linkki kuulutussivulle


Turun hallinto-oikeudelta on vuodenvaihteessa (4.1.2021)
saapunut päätös (20/0235/1) kahteen eri yksityishenkilön tekemään valitukseen.

Valitukset kohdistuvat kunnanhallituksen 9.4.2018 § 123 ja 124 päätöksiin.
Päätöksessään hallinto-oikeus pitää molemmat kunnanhallitukset päätökset
voimassa. – Hallinto-oikeus hylkää molemmat yksityishenkilöiden valitukset.
Valitusten diaarinumerot hallinto-oikeudessa: 00761/18/2207 ja 00762/18/2207.


Vehmaan kuntaan on saapunut marraskuun 2020 aikana useita Korkeimman hallinto-oikeuden, yksi Turun hallinto-oikeuden sekä yksi Tietosuojavaltuutetun päätös liittyen yksityishenkilön muutoksenhakuihin, valituksiin ja vaatimuksiin.

Yksityishenkilön vaateet on näissä kaikissa todettu aiheettomiksi.

Tämän lisäksi yksityishenkilö on toimittanut kuntaan hallintokantelun. Tähän Vehmaan kunnanhallitus on vastannut kunnanhallituksen 23.11.2020 kokouksen pykälässä 326.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös H657-2020.pdf
Korkeimman hallinto-oikeuden päätös H658-2020.pdf
Turun hallinto-oikeuden päätös 20-0205-1.pdf
Tietosuojavaltuutetun päätös Dnro 2583-159-2018.pdf
Hallintokantelu Vehmaan kunnanhallitukselle 2.11.2020.pdf


Eduskunnan oikeusasiamiehen kansliasta on annettu tiedoksi Vehmaan kunnanhallitukselle apulaisoikeusasiamiehen vastaus yksityishenkilön kanteluun

Kantelun  asiana on ollut: Vehmaan kunnanhallituksen menettely, yksityishenkilön tekemän, hallintokantelun käsittelyssä

Tiedoksiannossa apulaisoikeusasiamies muistuttaa Vehmaan kunnanhallitusta yleisellä tasolla näkemyksestä, jonka mukaan hallintokantelun ratkaisuun on lähtökohtaisesti liitettävä ilmoitus muutoksenhakukiellosta.
Muutoin apulaisoikeusasiamies ei katso kantelun perusteella löytyvän kunnanhallituksen menettelyssä mitään lainvastaista menettelyä tai velvollisuuden laiminlyöntiä jonka perusteella hänen tulisi ryhtyä enempiin toimenpiteisiin.
Kunnanhalitukselle tiedoksi annettu vastaus on käsitelty kunnanhallituksen 26.10.2020 kokouksessa § 299. Vastaus on kokonaisuudessaan liitteenä ko. pykälässä.
(Apulaisoikeusasiamiehen vastaus on päivätty 12.10.2020.)


Turun hallinto-oikeudelta on 30.9.2020 saapunut päätös koskien yksityishenkilön valitusta kunnallisasiassa.
(Päätöksen diaarinumero on 00072/19/2299.)

Päätöksellä hallinto-oikeus kumoaa Vehmaan kunnanhallituksen 10.12.2018 tekemän päätöksen, jossa kunnanhallitus on hylännyt yksityishenkilön oikaisuvaatimuksen koskien kunnan myöntämiä, vuoden 2018 avustuksia.
Kunnanhallituksen päätös kumotaan, koska yksityishenkilön oikaisuvaatimuksen käsittelyyn on osallistunut kaksi esteellistä henkilöä.
Sen sijaan yksityishenkilön väitteet esteellisyyksistä itse avustuspäätösten yhteydessä hallinto-oikeus on katsonut aiheettomiksi.
Päätöksen johdosta, kunnanhallitus joutuu käsittelemään yksityishenkilön kunnallisvalituksen uudelleen.

Päätös löytyy Vehmaan kunnan kuulutussivulta.


Korkeimmalta hallinto-oikeudelta on 14.9.2020 saapunut päätös koskien yksityishenkilön valitusta kunnallisasiassa.
Päätös: H326/2020 Dnro 20053/03.04.04.04.10/2020,
päivätty 10.09.2020.

Yksityishenkilö on valituksellaan halunnut kumota Turun hallinto-oikeudessa tehdyn päätökset liittyen Vehmaan kunnan hallinto- ja taloussuunnittelijan valintaan vuonna 2018. Valitus on Korkeimmassa hallinto-oikeudessa jätetty osin tutkimatta, muilta osiltaan valitus on hylätty.
Turun hallinto-oikeuden päätös 19.12.2019 nro 19/0341/1 pysyy voimassa.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös H326/2020 löytyy Vehmaan kunnan kuulutussivulta


Korkeimmalta hallinto-oikeudelta on 22.6.2020 saapunut 2 kpl päätöksiä koskien yksityishenkilön valituksia kunnallisasiassa.

(Päätösten diaarinumerot ovat: 3958/3/19 ja 3959/3/19)
Yksityishenkilö on halunnut kumota Turun hallinto-oikeudessa tehdyt päätökset liittyen Vehmaan kunnan hallintosääntöön vuodelta 2018 :

– Turun hallinto-oikeus 16.7.2019 nro 19/0192/1
– Turun hallinto-oikeus 16.7.2019 nro 19/0194/1
Korkein hallinto-oikeus on päättänyt pitää molemmat Turun hallinto-oikeuden päätökset voimassa.
Päätökset löytyvät Vehmaan kunnan kuulutussivulta


Turun hallinto-oikeudelta on saapunut 3 kpl päätöksiä koskien yksityishenkilön valituksia kunnallisasiassa

(Päätösten diaarinumerot ovat 00837/18/2299, 01580/19/2299, 01632/19/2299. Valitukset on pääosin jätetty tutkimatta.)
Päätökset löytyvät Vehmaan kunnan kuulutussivulta


Korkeimmalta hallinto-oikeudelta on saapunut päätös, koskien yksityishenkilön valitusta /yritystä kumota Turun hallinto-oikeuden aikaisemmin antama päätös.

Asia liittyy yksityishenkilön kunnallisasiaa koskevaan valitukseen:
Vehmaan kunnan vuoden 2019 talousarvion ja taloussuunnitelman hyväksyminen.
Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä, Turun hallinto-oikeuden päätös pysyy voimassa.
Korkeimman hallinto-oikeuden päätös löytyy kuulutussivulta.


Korkeimmalta hallinto-oikeudelta on saapunut 4 kpl päätöksiä, koskien yksityishenkilön valituksia /yrityksiä kumota Turun hallinto-oikeuden päätökset.

Asiat liittyvät Vehmaan kunnan myöntämiin kunta-avustuksiin vuosina 2014-2017.
Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksillä, Turun hallinto-oikeuden päätökset pysyvät voimassa.
Korkeimman hallinto-oikeuden päätökset löytyvät kuulutussivulta.


JOKO OLET LUKENUT VIIMEISIMMÄN
KUNNANHALLITUKSEN PÖYTÄKIRJAN

Kunnanhallituksen pöytäkirjat löydät täältä
Valtuuston pöytäkirjat löydät täältä

Tapahtumat

Ajankohtaista

 • 25.2.2021
  KUNTAVAALIT

  Vuoden 2021 kuntavaalit toimitetaan sunnuntaina 18.4.2021 klo 9.00 – 20.00. Äänestyspaikkana on Vehmaan kunnan liikuntahalli,

  Lue lisää »
 • 23.2.2021
  Vedenkulutus on noussut merkittävästi viikonlopun aikana

  Vesihuoltolaitoksen verkostoon liitettyjen kiinteistöjen omistajia kehoitetaan tarkastamaan tyhjillään olevien rakennusten (esim. vapaa-ajan käytössä olevat kiinteistöt)

  Lue lisää »
 • 15.2.2021
  Vesimittarit pakkaskaudella

  Pakkaskaudella vesihuoltolaitoksen verkostoon liitettyjen kiinteistöjen omistajien on syytä huolehtia kiinteistöjen vesimittarin ja jäätymisvaarassa olevien vesikalusteiden

  Lue lisää »
 • 1.2.2021
  Vehmaan luontopäiväkotiryhmän infotilaisuus 4.2. klo 18.30

  Vehmaa kunta tiedottaa: Vehmaalle suunnitellaan uutta luontopainotteista kotaryhmää päiväkodin yhteyteen, mikäli halukkaita perheitä löytyy riittävästi.

  Lue lisää »
 • 21.12.2020
  Kunnanvirasto on suljettu 23.-31.12.2020

  22.12.2020 virasto suljetaan klo 14.00. Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2021!  

  Lue lisää »